Muikean mansikkaista maanantai-iltaa!
Äklönmakea tervehdys, tiedän, mutta en voinut muuta. Kannoimme juuri kaupasta kotiin viiden litran mansikkakorin, jonka perkaaminen ja pakastaminen saatiin äsken valmiiksi. Perkuuhommissa eksyy helposti noin joka viides mansikka suuhun, joten siitäkin syystä olo on melko mansikkainen. :)
Mansikat ovat parasta mahdollista kesänaposteltavaa, eivätkä välttämättä kaipaa yhtään mitään kaverikseen. Jos kuitenkin haluat laittaa suut vieläkin makiammaksi, niin kokeilepa dipata mansikoita suklaaseen. Suklaakuorrute jähmettyy yllättävän ripeästi jääkaapin viileydessä, joten mansikat ovat lähes hetimiten valmiita nautittavaksi. Mielettömän hyviä kesätarjottavia, joita kannattaa saman tien tehdä isompi satsi - varsinkin jos syöjiä on yhtään isompi seurue. Nämä hupenevät nimittäin silmissä!
Suklaakuorrutetut mansikat
2-3 litraa mansikoita
1 levy maitosuklaata
1 levy valkosuklaata
Paloittele suklaat. Laita kahteen pienehköön kattilaan vettä kiehumaan. Aseta kattiloiden päälle kulhot niin, että niiden pohjat eivät kosketa kiehuvaa vettä. Laita suklaat kulhoihin ja anna niiden sulaa vesihauteissa välillä sekoitellen.
Kun suklaat ovat sulaneet, dippaile mansikoita juoksevaan suklaaseen. Aseta mansikat laakealle astialle tai tarjottimelle varovasti (niin että suklaaosa osuu mahdollisimman vähän astiaan). Laita suklaadipatut mansikat jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi minuutiksi.
Nauti kesäisen kuohuvan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti