Uunituore lämmin leipä ei ole iso vaiva. Teeleivät valmistuvat alle puolessa tunnissa eikä niitä tarvitse vaivata tai nostattaa lainkaan. Ja ne maistuvat taivaallisilta suoraan uunista tarjottuina, isolla kasalla voita ja juustoa. Jos siis mielesi tekee lämmintä, itsetehtyä leipää (kuten minun tekee lähes joka päivä), tekaise pari teeleipästä. Tällä kertaa leipiin lisämakua antoivat porkkana ja pellavansiemenet.
Porkkanateeleivät
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemeniä
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
2 dl porkkanaraastetta (= n. 2 porkkanaa)
2 rkl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kylmä maito, porkkanaraaste ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa jäädä kohtalaisen löysäksi.
Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperilla päällystetylle uunopellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi, noin 1,5 cm:n paksuisiksi leiviksi. Jaa leivät kevyesti neljään osaan taikinapyörällä, pizzaleikkurilla tai veitsellä. Pistele haarukalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Reseptilläsi muistutit minua siitä, että viime leivontakerrastani on aivan liikaa aikaa! :)
VastaaPoistaHyvä hyvä! :) Minä kummastelen joka kerta leipoessani, että miksei tätä tule tehtyä useammin, kun se on niin kivaa ja helppoa!
Poista