Silloin kun kaapista löytyy omenoita ja tekee mieli jotain todella hyvää, teen aina kauraomenapaistosta. Paistos on uunituoreena herkullista, mutta jääkaappikylmänä taivaallista. Näin ollen viimeisiä paistoksen rippeitä syön parin päivän jälkeen suoraan jääkaapista. Päälle viimeiset pisarat vaniljakastikepurkin pohjalta.
Klassikko on syntynyt.
Klassinen kauraomenapaistos
5-7 hapahkoa omenaa
1 rkl vaniljasokeria
2-3 tl kanelia
200 g voita
2 dl fariinisokeria
7 dl kaurahiutaleita
tarjoiluun
vaniljakastiketta tai -jäätelöä
Kuori omenat, poista omenankodat ja pilko omenat isoiksi kuutoiksi. Laita omenakuutiot uunivuokaan. Ripottele päälle vaniljasokeri ja kaneli. Sekoittele kevyesti.
Sulata voi ja sekoita joukkoon fariinisokeri. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos vuokaan omenapalojen päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile kauraomenapaistos vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Menee minullakin melkeinpä top-3 kaikkien aikojen suosikkijälkkärinä. Todellakin klassikko! Tuo fariinisokeri tuo varmasti aivan mahtavan maun.
VastaaPoistaSamoin täällä, jos on kauraomenapaistosta tarjolla, niin harvoin pystyn kieltäytymään! Kotiherkkuna valmistuu todella helposti, joten tällä tulee herkuteltua kyllä todella usein :) Fariinisokeri sopii erinomaisesti.
PoistaOlethan kokeillut tätä myös partaäijän kanssa? Tajutonta. :)
VastaaPoistaHeh, hetken piti miettiä, että minkä ihmeen kanssa?! :) Mutta ei oo itse asiassa tullut turkkilaista jugurttia tämän kanssa kokeiltua, täytyypi todellakin testata!
Poista