Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Suloinen suppilovahveropasta


Onnea on sienestävä työkaveri. Erityisesti sellainen, jonka oma pakkanen on jo pullollaan sieniä, ja joka näin ollen kantaa näitä ihania metsän aarteita omasta halustaan meille muille.


Tapahtui eräänä maanantaiaamupäivänä töissä. 
Työkaveri ilmestyy oven suuhun: "Onko sun pakkasessa tilaa?"
Minä (hiljaa): Joo-o...
Työkaveri: Tykkääksä sienistä?
Minä (hieman kovempaa): Joo-o...
Työkaveri: Mä oon menossa äidin kanssa huomenna sienimetsään eikä mulle mahdu enää sienen sientä pakkaseen. Voinksmä tuoda sulle ne mitä me poimitaan?
Minä (erittäin kovaa): Joo-o!!

Että näin. Ei hullumpia työtuttuja mulla! :) Hurmaava suppilovahveropaketti ilmestyi työpöydälleni siis tiistaiaamuna, joten illalla perattiin, putsattiin ja keitettiin suppilovahveroista pastaa.

 

Suloinen suppilovahveropasta


500 g tuorepastaa
1 l suppilovahveroita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g pekonia
2,5 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
rucolaa
parmesania

Puhdista sienet esim. huljuttelemalla niitä kevyesti juoksevan veden alla. Älä liota sieniä, jotta ne eivät menetä makuaan. Jos haluat, voit pilkkoa / puolittaa sieniä hieman, mutta älä liikaa: ne menettävät kyllä kokoaan paistettaessa. Hienonna sipulit ja pilko pekoni.

Laita kattilaan vettä kiehumaan ja veden kiehuessa lisää tuorepasta. Kumoa sienet kuivalle ja kuumalle paistinpannulle ja hauduta, kunnes sienistä irtoava neste on melkein kokonaan hautunut pois. Tässä kohtaa saattaa usko loppua, sillä sienistä irtoaa melkoinen määrä nestettä. Mutta usko pois, kyllä se neste sieltä aikanaan haihtuu! Lisää joukkoon pekonit ja sipulit ja paista kunnes pekonit ovat saaneet vähän väriä ja sipulit hieman pehmenneet.

Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon kerma ja anna hautua noin 5 minuuttia. Nappaa pastan keitinvettä talteen pari desiä ja siivilöi sitten pasta. Lisää pasta sienikastikkeeseen ja sekoita. Tarvittaessa lisää hiukan pastan keitinvettä joukkoon.

Silppua rucola ja raasta parmesaani. Lisää pastaan juuri ennen tarjoilua.

----------

ps. Pahoittelen taas tulevaa blogihiljaisuutta. Tämä tyttö suuntaa nimittäin elämänsä ensimmäistä kertaa Berliiniin, josta palaamme vasta sunnuntaina. Tuliaisiksi lupaan kuitenkin ensi viikolla kasan kaupunki- ja ruokakuvia, fiilistelyjä, ravintolasuosituksia ja matkakertomuksia. 

Tai ainakin jotain noista.

:)
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Mä sain myös serkulta suppiksia (ihanaa) ja tää resepti menee ehdottomasti kokeiluun heti kun saan taas syödä maitotuotteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääsette maistelemaan tätä ja muitakin maitoherkkuja jo pian! Tsemppiä!

      Poista
  2. Me ollaan kokattu tätä nyt kaksi kertaa. Toisella kerralla korvattiin parmesan aurajuustolla ja toimi tosi hyvin. Mies sanoi, että tää on ehkä parhaista pastaresepteistä, jota hän on koskaan kokeillut! Siis kiitos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten kiva kuulla! Tää oli mustakin aivan ihana ohje, harmi vaan, että tuo mun mies ei ole yhtään sienien ystävä. No, jääpähän enemmän herkkua mulle :) Täytyypi testata myös tuota aurajuustoversiota, on varmaan ihan huippuhyvää!

      Poista
  3. Google toi tämän mulle ensimmäisinä hakutuloksina ja tuli tehtyä viimeisillä viime kesän suppiksilla. Helppoa ja aivan mielettömän hyvää! Lemppareihin välittömästi.

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus