Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Guacamolea, itse tehtynä, vihdoin



Tein aikaisemmin tunnustuksen, etten ole koskaan itse valmistanut guacamolea. No, viikko sitten sain asian korjattua ja elämäni ensimmäisen guacamolesatsin tehtyä. Ja kyllä vaan oli hyvää! Ja helppoa! Tämän jälkeen en varmasti palaa valmisguacamoleihin kuin kiireellisemmässä texmex-hädässä :) (Ehkä joskus siihen Santa Marian Guacamole Dippiin...)

Kuvissa mukana myös guacamolen bestikset: salsakastike (kaupasta) sekä ranskankerma (maustettuna ruohosipulilla).

Guacamole


2 kypsää avokadoa
2 rkl limen mehua
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
1 tomaatti
ripaus chiliä (tuoretta tai kuivattua)
suolaa & mustapippuria
hyppysellinen sokeria

Puolita avokadot ja koverra sisältö lusikalla kulhoon (poislukien tietysti se kova siemen). Hienonna haarukalla. Mausta limen mehulla. Murskaa valkosipulinkynsi, silppua sipuli pieneksi ja lisää sipulit avokadon joukkoon.

Leikkaa tomaatti ensin muutamaksi isoksi palaksi ja kaavi pois tomaatin sisin. Paloittele sen jälkeen jäljelle jäänyt tomaatin liha pieniksi kuutioiksi. Lisää seoksen joukkoon.

Jos käytät tuoretta chiliä, pilko se pieneksi. Itselläni jäi tuore versio kaupan hyllylle, mutta kuivattu chilimaustekin toimi hyvin. Mausta chilin lisäksi suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella sokeria tasapainottamaan makuja.


Guacamole päätyi pöytään nachopaistoksen (ja muutaman oluen) kera... :)


QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Nachopaistos! oisinpa tajunnut tehdä sitä tämän päivän krapulaan :)

    Sulla on kyllä ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, se on kyllä parasta krapularuokaa! Ens kerralla sitten ;)

      Poista
  2. Guacamole on kyllä ihan eri homma itse tehtynä. Luulin pitkään, etten edes pidä guacamolesta, kun olin syönyt sitä ainoastaan sitä kaupan valmissotkua. Oltiin perjantaina Patronassa ja olisin voinut nuolla sen guacamolekupin loppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ihastuin guacamoleen vasta tuon Santa Marian valmisguacamolen myötä, muut on olleet ihan puhdasta sontaa. Mutta omatehty voittaa kyllä kaikki valmisseokset! Ja guacamole sopii niin monen ruoan kanssa (tai sitten vaan suoraan kupista nuoltuna) :D

      Poista
  3. Oi, rakastan avokadoa, mutta kartan kaikkia eines-guacamoledoippejä. Tämä näyttää ihanan vihreältä ja maukkaalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan, oli herkkua! Avokado on kyllä aivan parasta, pitäisi melkein kuulua kotikeittiön vakiovarusteeksi :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus