Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Raparperi-riisipuuroNyt täytyy tehdä tunnustus. Alkukesän raparperi-rahkapiirakan jälkeen en ole käyttänyt raparperiä laisinkaan. Vaikka se on niin hyvää! Ja vain niin pienen aikaa saatavilla! Ja vaikka niin kovasti alkukesästä eri raparperiruokia suunnittelinkin. Ja ja ja...

No, viime viikolla asiaan tuli korjaus! Kokeilin ihan uutta raparperiherkkua, raparpeririisipuuroa. Tein raparpeririisipuuron omenariisipuuron ohjeella, mikä... no, ei ehkä ollut se aivan paras vaihtoehto. Raparperi nähkääs on jonkin verran happamampaa kuin omena. Jos ette sattuneet tietämään. Vaikka lisäsin kyllä sokerin määrää alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna, ei se silti ollut ihan riittävän makeaa. Puuro sai lautasella kaverikseen (paksun) sokerikuorrutteen.

No, tässäpä nyt ohje, johon lisäsin vielä hieman siirappia makeutta tuomaan. Monissa raparperi-riisipuuron ohjeissa puuro suurustetaan, mutta itse en nähnyt sitä tarpeelliseksi. Koostumus toimi erinomaisesti näinkin!

Raparperi-riisipuuro

 

1 l vettä
2 dl puuroriisiä
400-500 g raparperia
1 dl sokeria
1/2 dl siirappia
1/2 tl kanelia
1/4 tl suolaa

Kiehauta vesi. Lisää joukkoon riisi ja keitä kannen alla noin 25 minuuttia.

Pilko raparperit ja lisää ne sekä sokeri, siirappi, kaneli ja suola puuron joukkoon. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja raparperit pehmenneet.

Puuro maistui erinomaiselta myös viilenneenä kylmän maidon kanssa. Ja sillä lisäsokerilla, jota toivottavasti siis tällä reseptillä ei enää tarvita :)
QuickEdit
Mona
1 Comments
Share :

1 kommentti:

Follow @hellajahoukutus