Äitienpäivänä keskustelimme ruokapöydän ääressä siitä, mikä on mielestämme seuraavien kakkujen herkullisuusjärjestys: suklaakakku, porkkanakakku, juustokakku. Tehtävä osoittautui luultua hankalammaksi. Suklaa... eikun juustokakku ehdottomasti... Tai sittenkin porkkana... Mahdoton tehtävä!!
Kakut ovat ehdoton heikkouteni. Erityisesti hyvät sellaiset :) Ja kaikkein herkullisinta kakkua on kertakaikkiaan täysin mahdotonta nimetä. Suklaakakku toimii kuitenkin melkeinpä aina, ja tässä on äitienpäivän suklaakakkuversio, jota nautimme kesän (vai kevään?) ensimmäisten mansikoiden kera.
Suklaisempi suklaakakku
POHJA
300 g tummaa suklaata
150 g voita
6 munaa (jos pieniä 7)
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
KUORRUTUS
½ dl lämmintä vettä
1-2 rkl konjakkia
150 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
Voitele
ja korppujauhota irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja voi
vesihauteessa. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokerista
vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja ½ dl sokeria. Lisää
sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Siivilöi
joukkoon sekoittaen jauhot. Lisää valkuaisvaahto suklaaseokseen kevyesti
nostellen.
Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 200
asteessa n. 30 – 35 minuuttia. Kakun on hyvä jäähtyä kunnolla ennen
kuorruttamista, joten voit valmistaa pohjan vaikka jo edellisenä päivänä.
Kostuta kakku ennen kuorruttamista lämpimän veden ja konjakin sekoituksella. Valmista
kuorrutus kuumentamalla kerma kattilassa. Varo kuitenkin keittämästä kermaa! Lisää joukkoon suklaa ja
voi pieninä paloina. Sekoita, kunnes ainekset liukenevat ja kuorrutus on
tasaista. Valuta kuorrutus kakun päälle ja anna kakun vetäytyä ennen
tarjoamista.
Oonkin tätä reseptiä odotellut, tosin masennuin heti kun näin että tässä pitää erotella niitä keltaisia ja valkoisia - ihan mahdoton tehtävä mulle yleensä. Oon kyllä kuullut niistä "munanerottimista", siinäpä mulle uusi vempain ;)
VastaaPoistaNäyttää tosi upealta kakulta, nam!
ps. konjakista ISO plussa vielä! juuri tein ihanaa sitruunakakkua jossa oli loraus konjakkia, paras kakku mitä olen itse taikonut :)
VastaaPoistaNo hei, sulla on nyt jo sen verran leipomisharjotuksia takana, että nyt on hyvä kokeilla vähän haastetta. Ostat useammat munat kaupasta niin voi muutama erottelu menää pipariksi. Tosin toi "munanerotin" kuulostais aivan erinomaiselta lisältä sun keittiövempaimiin! :)
VastaaPoistaHehe, eikös? mikään vempain ei ole keittiössä turha ;)
VastaaPoista