Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vapputunnelmia ja Rocky Road -suklaata



Vappu on taas täällä! Kevään juhla, virallinen merkki siitä, että kesä on jo aivan kulman takana. Mahtavaa!! Olen aina ollut suuri vappu-fani, johtuen ehkä kotikaupunkini vappuperinteistä. Turussa kukaan ei pääse pakoon kaupungin valtaavia ylioppilaslakkeja, jotka asetetaan tänään virallisesti päähän klo 18.00 joko Taidemuseonmäellä tai Vartiovuorenmäellä (riippuen siitä haluatko laittaa "Lakit päähän!" vai "Mössan på!").

Turkuun siis suunnataan tänäänkin. Kilistelemään skumpalla, nauttimaan auringosta ja ihmismassoista sekä iloitsemaan siitä, että kevät on vihdoin täällä. Ja vappupäivänä herkuttelemaan piknikille! Nämä kuvat ovat kahden vuoden takaa Turusta, jossa silloinkin päästiin viettämään aurinkoista Vappua. Toivottavasti myös tänään!


Ja sitten siihen reseptiin. Rocky Road -suklaaherkku. Tein ensimmäistä kertaa viikonloppuna ja oli mielettömän hyvää! Tämän ohjeen bongasin Jauhot Suussa -blogista, jossa Rocky Roadeja tehtiin koko pellillisen verran. Meille riitti pienemmän uunivuoan kokoinen satsi, josta sai kyllä aivan riittävän suklaaähkyn aikaiseksi. Näitä vaan vappupiknikille mukaan!


Rocky Road


200 g Digestive-keksejä
75 g voita
400 g tummaa suklaata
3 dl kermaa
2 keltuaista
100 g vaahtokarkkeja
70 g kuorellisia manteleita

Hienonna keksit ja sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon. Painele seos leivinpaperilla peitetyn uunivuoan pohjalle. Paista 175-asteessa 15 minuuttia.

Sulata 300 g suklaasta varovasti vesihauteessa. Kuumenna 2,5 dl kermaa kattilassa kiehumispisteeseen. Vatkaa keltuaiset kevyesti vaahdoksi kulhossa ja lisää osa kuumasta kermasta koko ajan sekoittaen keltuaisvaahdon joukkoon. Kaada sitten loppu kermasta joukkoon. Yhdistä myös sulatettu suklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi. Rouhi 50 g suklaata pieniksi paloiksi ja ripottele suklaa, puolitetut mantelit sekä pieneksi paloitellut vaahtokarkit keksipohjan päälle. Kaada päälle suklaa-kermaseos  ja laita kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Sulata noin 50 g suklaata puoleen desilitraan kermaa. Koristele jähmettynyt Rocky Road muutamilla pilkotuilla vaahtokarkeilla ja manteleilla ja valuta suklaa-kermaseosta ohuena naruna päälle. Anna jähmettyä vielä kylmässä ennen tarjoilua vähintään tunnin verran.

Leikkaa sopiviksi annospaloiksi ja nauti! :)


QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus