Nakkikeitto on kotiruoista perinteikkäimpiä ja maistuu erityisesti näin syksyn viileydessä. Perusraaka-aineiden lisäksi keittoon voi hakea potkua myös vähän tulisemmilla mausteilla - toki oman maun mukaan. Meidän sunnuntain soppaa terästivät sekä tuore että makeampi purkista otettu chili. Ohje on alunperin Pirkan nettisivuilta, vain hieman muokattuna.
Nakkikeitto
neljälle
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
5-6 perunaa
3 porkkanaa
1 purjo
n. 300g nakkeja
1 prk tomaattipyreetä
1 rkl Sweet Chili- kastiketta / -tahnaa
1-2 mietoa chiliä
1 tl oreganoa
koristeluun persiljaa
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Silppua valmiiksi myös chilit sekä persilja. Kuumenna vesi kattilassa ja liuota siihen kasvisliemikuutio.
Lisää kasvikset kiehuvaan kasvisliemeen ja kypsennä noin 15 minuuttia. Paista paloiteltuja nakkeja pannulla pienessä nokareessa rasvaa, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Lisää nakit keitoksen joukkoon. Mausta tomaattipyreellä, Sweet Chili -kastikkeella, tuoreella chilillä sekä oreganolla. Ripottele lopuksi pinnalle silputtu persilja.
Pirteyttä pimenevään syksyyn kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti