Aloitettuani blogiharrastuksen on muitakin blogeja (erityisesti ruoka-aiheisia) tullut seurattua paljon enemmän kuin ennen. Yksi suosikeistani on Fanni ja Kaneli, jonka melkeinpä kaikki ohjeet sopisivat täysin omallekin hellalle, niin houkuttelevilta ne kuulostavat ja näyttävät! Ja kuvat nostattavat veden kielle ja kameran kauniisti treenikäteen, jotta joskus omastakin kamerasta syntyisi yhtä kauniita ruokakuvia. Tämä ohje on siis Fannista ja Kanelista ja sitä oli aivan pakko kokeilla heti. Kaneliset muffinsit päätyivät anoppilaan tuliaisiksi ja maistuivat mainiosti iltapäiväteen ja -kahvin kera.
Kanelimuffinsit
10-12 kpl
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
3/4 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl maitoa
Pinnalle
50 g voita
1 dl sokeria
1 rkl kanelia
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli ja muskottipähkinä.
Sekoita eri kulhossa öljy, sokeri, kananmuna ja maito. Lisää joukkoon
kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Lusikoi taikina
kevyesti voideltuun metalliseen muffinivuokaan tai paperisiin irtomuffinivuokiin. Paista 175 asteessa
uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Poista muffinissit vuoasta
lämpiminä.
Sulata voi kulhossa. Sekoita sokeri ja kaneli
lautaselle. Kierittele lämpimät muffinssit ensin nopeasti voisulassa ja
sitten kanelisokerissa. Karista ylimääräiset sokerit pois ja anna
jäähtyä.
Hyvä Mona!
VastaaPoistaSeuraavaks jotain tällaista: http://www.kinuskikissa.fi/aarrearkkukakku/ ? :)
-T
Vau, tuo kakku vaatiikin jo vähän enemmän taitoa ja vaivaa! Ehkä jonain päivänä kokeilen :)
VastaaPoista