Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Välimeren focaccia


 

Leipä on parasta mitä tiedän. Jo lapsesta asti olen ollut perso leivän perään ja useaan otteeseen jaettu lapsuustarina kertookin, miten kaupassa käytäessä pyysin ennemmin äidin ostamaan tuoretta leipää kuin karkkia. Siinä sitä sitten istuttiin tyytyväisenä rattaissa ja taitettiin leipäpussista tuoretta leipää, kun muut lapset kitisivät namipussien perään. Mutta oikeasti, mikä onkaan ihanampaa kuin tuore, lämmin leipä! Joten vaikka karppaus ja vähähiilihydraattisuus olisi kuinka muodikasta, kaikista ihanista leipänautinnoistani en luovu. Tässä niistä yksi, jota tein reilu viikko sitten sukujuhliin viemisiksi.

Välimeren focaccia

4 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
n. 8 dl vehnäjauhoja
öljyä
1 pkt fetaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiveja
suolaa
mustapippuria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja kaksi desiä vehnäjauhoista vatkaten. Lisää muutama ruokalusikallinen öljyä ja loput jauhot ja alusta löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinketaiseksi.

Valuta taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele paksuhkoksi levyksi jauhojen avulla. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Pilko feta, aurinkokuivatut tomaatit sekä oliivit ja painele ne sormella taikinaan tehtyihin kuoppiin. Pirskota taikinalevyn päälle hieman öljyä sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Paista leipää 225-asteisen uunin keskitasossa noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä.


QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiva, kun pidät tälläistä ruokablogia, mä lueskelen reseptejä aina mielelläni.

    Meillä on sama ruokamaku, just tein nyt maanantaina samanlaista foccacciaa, mutta pinnalle laitoin puolikkaita kirsikkatomaatteja, oliivin paloja ja rosmariinia. Toi on kyllä hyvää, T söi heti puolet leivästä... :)

    Koskas tuutte meille syömään? Meillä on portviinikauden avajaiset ensi viikolla, joten sen jälkeen on tarjolla portviiniäkin!

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun löysit blogin ja tervetuloa vaan lukemaan jatkossakin! Omaksi iloksi oikeastaan aloitin, mutta kiva jos tätä joku muukin jaksaa lueskella ja saa ehkä joskus jopa jonkun idean :)

    Toi oli kyllä tosi hyvää toi focaccia, ekaa kertaa tein ja mietin just, että täytteitä vois vaihdella hyvin. Rosmariini sopii kyllä niin hyvin focacciaan! Täytyykin laittaa ens kerralla sitä.

    Kiitos, mielellämme tullaan syömään ja portviineilemäänkin any time!

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus