Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Keith Armstrongin juustokakku



Tämä suussasulava juustokakku on peräisin Nelosen Neljän tähden illallinen -ruokaohjelmasta, jossa Keith Armstrong tarjosi vierailleen omien sanojensa mukaan "maailman parasta juustokakkua". No, olihan sitä pakko kokeilla, eikä kyseinen kehu kovin kaukana totuudesta ole: tätä justokakkua kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Keith Armstrongin juustokakku


pohja:
puolikas paketti Digestive-keksejä tai kaurakeksejä
3 rkl voisulaa

täyte:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vispikermaa
1,7 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1,5 tl vaniljasokeria

kuorrutus:
2 prk ranskankermaa
1 rkl sokeria
hyppysellinen vaniljasokeria

halutessasi koristeeksi marjoja

Alkuperäisessä ohjeessa käytetään Digestive-keksejä, mutta koska jostain kumman syystä niitä ei löytynyt kaupasta, käytin kaurakekseja, jotka sopivatkin kakkuun melkeinpä paremmin. Murskaa keksit pieniksi muruiksi, sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele voidellun irtovuoan pohjalle ja laita vuoka kelmulla suojattuna jääkaappiin n. 20 minuutiksi.

Vaahdota tuorejuusto ja vatkaa sekaan vaahdotettu kerma, sokerit, jauhot sekä lopuksi munat. Kaada vuokaan ja paista 160 asteessa noin 40 minuuttia. Paiston jälkeen sekoita kuorrutuksen aineet mahdollisimman löysäksi vaahdoksi, kaada kuuman kakun päälle ja laita vuoka uuniin vielä noin 5 minuutiksi. Jäähdytä ja kylmennä jääkaapissa. Koristele halutessasi valitsemillasi marjoilla.


Juustokakku on mainiota sellaisenaankin, mutta tällä kertaa käytetyt punaiset viinimarjat toivat siihen ihanaa kirpeyttä. Marjat myös peittivät hieman oudon näköiseksi jääneen kakun pinnan: viimeistelevän ranskankerman kanssa kannattaa olla tarkkana ja sekoittaa se mahdollisimman löysäksi. Kakun olisi hyvä myös olla vielä hieman raaka ennen ranskankerman levitystä, jotta se levittyy pinnalle mahdollisimman tasaisesti. Onneksi marjat pelastivat ulkonäön ja suussasulava maku antoi anteeksi kaikki mahdolliset visuaaliset viat!
QuickEdit
Mona
9 Comments
Share :

9 kommenttia:

  1. Herkullista oli ja hyvin onnistui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että maistui! Tää on kyllä huippuhyvä resepti :)

      Poista
  2. Otin just kakun uunista. Huomenna tulee kahvivieraita, heiltä saan varmaan sitten kommentteja. Kiitos käytännön vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, toivottavasti onnistui ja tykkäävät kakusta! Se on kyllä niin hyvää, etteivät voi olla tykkäämättä :)

      Poista
  3. Hyvää oli mutta eikö joku puhunut sitruunasta? Eikö siihen sit tuukkaan sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio, mutta ei tullut Keken ohjeen mukaan! Vaikka sitruuna varmasi hyvin sopisi, että hyvin voisi pari ruokalusikallista pusertaa joukkoon. Alkuperäinen ohje löytyy täältä:

      http://arkisto.nelonen.fi/ohjelmat/nelj%C3%A4n-t%C3%A4hden-illallinen/vieraat-ja-reseptit/viikko-16-kaija-koo-harjula-saikkonen-ja/viihde/keith-armstrongin-illallisen-reseptit?page=2

      Poista
  4. Tämä menee huomenna kokeiluun :) Näytti siinä ohjelmassa niin ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin näytti ja sai niin paljon kehuja, että pakkohan sitä oli aikanaan kokeilla :) Tykkäätte varmasti!

      Poista
  5. Misa Kohta kaytan Teflonpanu? Kuulema snadit kasiliiket. En osa Englanti vaika 8 vuota. -KekeFan10203

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus