Tätä feta-pinaattipiirakkaa on testattu tänä kesänä jo pariin otteeseen ja hyvää on ollut kummallakin kerralla. Piirakka on erittäin nopea taikoa, koska käytän siinä valmista piirakkapohjaa. Muutaman kerran valmispohjia testattuani olen todennut, että erityisesti suolaisissa piirakoissa ne toimivat erittäin hyvin eikä itse tehdyn pohjan nyppiminen aina maksa vaivaa. Pieni huijaushan on leivonnassa sallittua... :)
Feta-pinaattipiirakka
1 pkt valmista piirakkapohjaa kaupan pakastealtaasta
2-3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pkt tuoretta pinaattia (tai vaihtoehtoisesti pakastettua)
1 pkt fetaa
3 munaa
1,5 dl ruokakermaa
mustapippuria
Sulata valmis piirakkataikinapohja pakkauksen ohjeen mukaan. Painele sulanut pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Silppua sipulit pieneksi ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää paiston loppuvaiheessa tuore pinaatti ja anna lämmetä hetken. Pinaatti menee kasaan hetkessä, joten nosta pannu liedeltä heti kun pinaatit ovat kutistuneet. Kaada pinaatti-sipuliseos piirakkapohjan päälle. Murenna myös feta vuokaan. Vatkaa munat ja lisää joukkoon kerma. Mausta seos mustapippurilla ja kaada piirakkavuokaan pinaatin ja fetan päälle. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Piirakka maistuu erinomaiselta heti paistettuna mutta toimii mainiosti myös kylmänä suolapalana!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti