Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Perunatortilla uunissa



Muistelen joskus valmistaneeni espanjalaista perunamunakasta ei perunatortillaa pannulla, kuten se perinteisesti kuuluu tehdä. Jotenkin sen valmistuksesta jäi aavistuksen hankala jälkimaku - enkö sitten täysin onnistunut lopputuloksessa vai mikä oli, mutta sen jälkeen en ole perunatortillaa tehnyt. Kunnes löysin tämän mahtavan ohjeen, jossa homma valmistuukin uunissa. Ainekset kasataan uunivuokaan ja heitetään uuniin kypsentymään - voiko helpompaa olla!

Kesäinen perunatortilla on erinomainen lisuke esim. savustetulle lohelle. Uunivuoallisesta riittää isommallekin joukolle ja se käy lounaaksi ihan sellaisenaankin raikkaan salaatin kera. 

Perunatortilla

500 g perunoita
1 kevätsipuli varsineen
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
5 kananmunaa
100 g turkkilaista jogurttia
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl kapriksia
kourallinen lehtipersiljaa
1/2 - 1 dl juustoraastetta

Keitä pestyt perunat. Voit jättää kuoret perunoihin, mutta kovin paksuista talviperunoista ne kannattanee kuitenkin kuoria. Leikkaa jäähtyneet perunat paksuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja leikkaa sipuli renkaiksi, hienonna varsi.

Levitä perunat ja sipulit varsia lukuun ottamatta leivinpaperin päälle uunivuokaan. Kaada päälle oliiviöljyä sekä ripottele suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Riko munat kulhoon. Vatkaa niiden joukkoon jogurtti, suola ja pippuri. Hienonna lehtipersilja. Nosta perunat uunista ja ripottele päälle sipulinvarret, lehtipersilja ja kaprikset. Kaada päälle munaseos. Vimeistele juustoraasteella. Jatka kypsentämistä noin 20-30 minuuttia. 

Halutessasi ripottele perunatortillan päälle vielä hienonnettuja sipulinvarsia sekä lehtipersiljaa ennen tarjoilua.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus