Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Banoffee-oreo-semifreddo



Mä olen N I I N myyty tähän jälkiruokaan!!

Tein viikonloppuna Kodin Kuvalehden reseptiarkistosta löytyneellä ohjeella semifreddoa. Eli siis vähän niin kuin jäätelöä mutta ehkä kuitenkin ennemmin jäädykettä. No, samapa tuo, mutta aivan taivaallista oli tämä!! Makuyhdistelmä banaani-toffee on yksi ehdottomista lemppareistani ja kun siihen yhdistää vielä Oreo-keksit niin... ihan täydellistä.

Valmistus vaati vaahdottamista kulhossa jos toisessa, mutta muuten homma on ihan iisipiisi. Kootaan vuokaan, jäädytetään ja valmis! Onneksi semifreddoa jäi pakkaseen vielä pieni nokareellinen, näillä helteillä tämä on juuri parasta herkkua.

Terveisin,
Vasta yhden jäätelön tänään syönyt...

Banoffee-oreo-semifreddo

3 kananmunaa
3 rkl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 banaania
1/2-1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
8 Oreo-keksiä

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Ja sitten vatkaamaan:
- vaahdota valkuaiset omassa kulhossaan
- vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- ja kolmannessa kulhossa vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele valkuais- ja keltuaisvaahdot kermavaahdon joukkoon ja sekoita varovasti.

Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi. Levitä laakeaan lasi- tai metallivuokaan puolet kermavaahto-munaseoksesta. Asettele päälle puolet banaaniviipaleista sekä levitä varovasti toffeenokareita karamellisoidusta kondensoidusta maidosta. Murenna päälle puolet kekseistä. Tee toinen kerros samalla tavoin.

Pakasta 3-4 tuntia, kunnes seos on puolijäinen eli semifreddo. Jos pakastat herkkua kauemmin, anna sen sulaa hetken ennen tarjoilua, kunnes se on pehmeän kohmeinen.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus