Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kesän paras suklaakakku



Alkoi tulla kiire tämän otsikon ja jutun julkaisun kanssa. Kesä kulkee vääjäämättä kohti syksyä ja tuoreet kotimaiset marjat alkavat huveta kaupan hyllyiltä. Kesän paras suklaakakku voi toki olla myös syksyn, talven ja keväänkin paras. Tuoreet marjat voi korvata pakasteilla, ja voipi kakun täyttää ja koristella vaikka banaaneilla ja suklaarouheella.

Pääasia on tuo huippuhyvä pohja ja samettinen kerma-tuorejuustotäyte, jotka tekevät kakusta aivan mielettömän mehevän. Parasta suklaakakkua tarjosin pikkukokin synttäreillä ja se hupeni niin nopeaan, että viimeiset vieraat saivat nuolla vain murusia tarjoilulautaselta. Ohjeen löysin Suklaapossulta, kiitos siitä.

Tämän jälkeen en muita ohjeita enää kaipaa. Täytettyä suklaakakkua kun jatkossa teen, se on tämä.

Paras on löytynyt.

Kesän paras suklaakakku

20-24 cm vuokiin

pohja
125 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl piimää
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
3 munaa
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

täyte
2 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
noin 1 litra marjoja (esim. mansikoita ja pensasmustikoita)

Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, piimä, sokerit sekä kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jotta taikina ei sitkisty. Jaa taikina kahteen voideltuun 20-24 cm irtopohjavuokaan. *) Paista kakkupohjia 170 asteessa noin 15-30 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Voit laittaa vuokien päälle folion paistamisen loppuvaiheessa, mikäli pinnat alkavat tummua liikaa. Paistoaika riippuu kakkuvuoan koosta, isompi vuoka vaatii lyhyemmän paistoajan. Paistoaika vaihtelee myös uuneittain, joten testaile tikulla kakkua hyvissä ajoin paiston aikana. Älä paista liikaa.
Anna pohjien jäähtyä kunnolla. Voit tehdä pohjat valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne hyvin kelmulla tai foliolla suojattuna huoneenlämmössä täyttämiseen asti.

Täytä kakku vasta hieman ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä tomusokeri ja vatkaa vielä hetki. 

Voit halutessasi tasoittaa kakun pintoja leikkaamalla kakun päälliosaa hieman pois. Itse en jaksanut vaivautua, hieman kupruisilla mentiin. Laita toinen kakkupohja tarjoilulautaselle. Levitä noin puolet täytteestä kakkupohjan päälle niin, ettei täyte ulotu aivan reunoille saakka vaan jää noin sentin päähän reunoista. Ripottele päälle mustikoita ja paloiteltuja mansikoita (tai muita marjoja). Nosta toinen kakkupohja päälle ja levitä kakun päälle loput täytteestä. Koristele lopuilla marjoilla.

*) Huom! Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa ja halkaista sen. Minulla sattui olemaan käsillä kaksi samankokoista vuokaa ja kiertoilmauuni, joten paisto onnistui helposti niissä.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus