Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kasa kesäkurpitsasämpylöitä



Onpas taas kulunut tovi jos toinenkin siitä, kun viimeksi leivoin sämpylöitä. Taitaa jopa olla, että edelliset sämpyläni ovat olleet nämä edellisjoulun bataattilaatikkojämistä leivotut bataattisämpylät. Tällä kertaa käytin sämpylöihin kesäkurpitsaa. Näyttää siis siltä, että tykkään lisätä leipätaikinoihini kasviksia! Kasvisraasteet ja -soseet tuovatkin juuri sopivaa mehevyyttä leipään, ja vain taivas on rajana sille, mitä kaikkea esimerkiksi sämpylöihin voi lisätä. Perinteiset porkkanat ja perunat sopivat totta kai, samoin vaikkapa lanttu, palsternakka ja punajuuri. Ja voisihan sitä kokeilla vaikkapa tomaattimurskaa tai silputtua lehtikaalia!

Unohdin kokonaan lisätä sämpylöihin öljyä, jota pohjana käyttämässäni reseptissä oli. Näistä tuli kuitenkin oikein maukkaita ilman sitäkin, joten jätin öljyn pois omasta ohjeestani. Sämpylöitä tuli ahmittua ensimmäisenä iltana niin monta, että ihan ähkyksi meni. Pari seuraavaa iltaa mussuttelimme näitä vielä, sen jälkeen menevät sen verran kuivaksi että loppusatsi kannattaa pakastaa.

Kesä ja  kesäkurpitsakausi - olen valmis! Näitä voisin leipoa vaikka kuinka ison kasan.


Kesäkurpitsasämpylät

12-14 sämpylää

3 dl kesäkurpitsaraastetta
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
6 dl hiivaleipäjauhoja
3-4 dl vehnäjauhoja

pinnalle
siemeniä

Raasta kesäkurpitsa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja raaste. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Anna taikinan kohota peitettynä kulhossa 30-45 minuuttia.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa se 12-14 osaan (riippuen kuinka suuria sämpylöitä haluat). Pyörittele taikinapalat sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota peitettynä noin 15 minuuttia. Tee pienet viillot sämpylöiden pintaan, sipaise vedellä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus