Joulut on juhlittu, ja on taas aika kattaa pöytään muutakin kuin rosollia. Yhdellä uunipellillä valmistuu vaivattomasti perunat ja broilerit, hunaja-sitruunamarinadilla maustettuna. Nopeaa ja helppoa. Kylkeen voit surauttaa vaikka jugurttikastikkeen. Tai popsia ne viimeiset rosollinjämät, jos siltä tuntuu.
Ihanaa joulunjälkeistä arkea, valoa kohti mennään!
Yhden pellin hunaja-sitruunabroileri paahdetuilla perunoilla
kolmelle3 broilerin rintafileetä
1 sitruunan mehu
3 rkl hunajaa
2 rkl soijaa
4 valkosipulin kynttä
6-8 perunaa
1 punasipuli
1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 viipaletta sitruunaa
tuoretta lehtipersiljaa
Yhdistä sitruunan mehu, hunaja, soija ja hienonnetut valkosipulin kynnet isossa kulhossa. Lisää broilerin fileet marinadiin ja anna maustua kylmässä kannen alla vähintään 30 minuuttia.
Pese perunat ja puolita ne. Kuori ja viipaloi punasipuli. Laita perunat ja sipuli kulhoon ja lisää oliiviöljy ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita.
Kaada perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Ota broilerin fileet marinadista ja siirrä perunoiden viereen. Mausta broilerit vielä suolalla ja pippurilla. Aseta sitruunan viipale kunkin broilerin fileen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kääntele perunoita paiston puolivälissä.
Koristele ennen tarjoilua tuoreella lehtipersiljalla.
Nam! Vaikka omat punasipulit ottivatkin ehkä turhan paljon väriä osakseen, oli ruoka herkullista. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaKiva kuulla! Vähän tummilta ne näyttävät tuossa minunkin ruoassa, turhan pieniksi ei kannata pilkkoa. Kiitos kommentistasi!
Poista