Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Herne-feta- ja päärynä-sinihomeruisleivätMeikäläinen on leipätyttöjä. Ei epäilyksiä siitä. Meillä syödään leipää melkoisesti: iltapalalla, viikonloppuaamuisin, usein myös töiden jälkeen, jos varsinaista lämmintä ruokaa ei juuri ole tarjolla. En kyllästy leipään oikeastaan ikinä - onhan sitä niin monenlaista. Myöntää täytyy, että leivänpäälliset ovat ihan liian usein niitä samoja kalkkunaleikkeitä ja oltermanneja päivästä toiseen. Leivästä kun saa vaikka mitä vähän varioimalla ja tuunaamalla.

Vaasanin ruisleipäuutuuteen päätin testata jotain uutta täytettä. Ruispalat Ohut Herkku on tuttujen Ruispalojen ohuempi ja aavistuksen sitkeämpi serkku, joka on vasta hetki sitten saapunut kauppojen hyllylle. Tein ruisleipien kaveriksi kaksi erilaista makuparia - fetan & herneen sekä sinihomejuuston & päärynän. Nämä leipäset sopivat hyvin välipalaksi, mutta myös hienosti vaikka suolaiseksi palaksi tarjoilupöytään. Leivät voi puolittaa, jolloin niistä tulee kivoja pieniä suupaloja.


Hernelevite saa pientä potkua piparjuuresta ja sen päälle murusteltu fetajuusto tuo leipään juuri sopivasti suolaisuutta. Aurajuustolevitteen päälle karamellisoidaan vähän päärynää ja pekaanipähkinöitä. Oi nam, mitä herkkua! Päälliset valmistuvat ihan helposti eikä niissä ole sen kummempaa väkertämistä. Tahnat ovat parhaimmillaan valmistuspäivänä, mutta toimivat myös päivän-pari sen jälkeen. Hernemössö voi menettää vähän kaunista väriään, mutta kelpaa hyvin niinkin.

Tuttuja Ruispaloja meillä syödään jatkuvasti, ja tämä ohut uutuus oli kivaa vaihtelua samalla ihanan rukiisella maulla. Leipä sopi mielestäni erityisesti juuri tällaisten tahnojen kaveriksi, sillä ohut pohja antaa pääroolin täytteille, mutta tuo samalla vastapainoa runsaalla rukiin maulla ja riittävällä sitkeydellä.

Tarkempia tuotetietoja Vaasanin uutuusherkusta voit käydä kurkkaamassa täältä.


Herne-fetaleivät

6 ruispalaan

3 dl herneitä
3 rkl ranskankermaa
1,5 rkl piparjuuritahnaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

lisäksi
100 g fetajuustoa
herneenversoja

Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.

Jauha tehosekoittimessa herneet, ranskankerma, piparjuuritahna, oliiviöljy ja mausteet tasaiseksi soseeksi. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Sipaise leiville ensin hernesosetta. Murustele päälle fetajuustoa ja viimeistele herneenversoilla.

Päärynä-aurajuustoleivät

6 ruispalaan

100 g murustettua aurajuustoa
125 g ranskankermaa
ripaus mustapippuria

1-2 päärynää
1 rkl voita
1/2 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 dl pekaanipähkinöitä
1 rkl sitruunamehua

Sekoita aurajuustomuru sekä ranskankerma keskenään. Mausta ripauksella mustapippuria.

Viipaloi pestyt päärynät ohuesti. Älä käytä aivan päärynän keskiosaa, jossa on kova siemenkota. Paista päärynöitä pannulla voi-öljyseoksessa pari minuuttia. Lisää sokeri, pekaanipähkinät ja sitruunanmehu pannulle. Paista päärynöitä vielä pari minuuttia käännellen, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

Sipaise leiville ensin aurajuustolevitettä. Asettele päälle karamellisoidut päärynät ja pekaanipähkinät.


Yhteistyössä Vaasan


QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus