Grillaaminen on ihan kesän ykkösjuttuja! Toisin kuin apukokki, olen jo melko lailla kyllästynyt perinteiseen grillimakkaraan. Mieluummin grillaan jotain muuta, mutta toki makkarakin maistuu aina silloin tällöin. Toivon kuitenkin grillimakkaroiltani vähän enemmän makua ja jotain twistiä. Peruskabanossi sinappiviirulla ei herätä sen suurempia intohimoja.
Grillikesämme sai uuden makkaranmakuisen heräämisen, kun sain testattavakseni Jyväbroilerin grillinakkeja ja -makkaroita. Broilerin lihasta tehtyjen nakkien makuina on ihanan innostavia komboja: feta-pinaatti, paahdettu sipuli, mustapippuri-merisuola sekä kolme juustoa. Olipa kivaa vaihtelua kokeilla broilerin makuisia makkaroita! Lihapitoisuuskin on näissä nakeissa kohdillaan (79-81 %), ja ne sopivat luonnollisesti myös punaista lihaa karttaville. Omiksi suosikeikseni nousivat feta-pinaatti sekä mustapippuri-merisuola. Hauskaa oli myös arvailla maistellessa, mikä mikäkin maku oli. Suosikit vaihtelivat grilliväen kesken.
Broilerinakit päätin tarjota tällä hetkellä kovin trendikkäitten flatbreadien päältä, jotka myös grillattiin. Kaveriksi hain kesäkurpitsan ja fetan makuja. Kesäkurpitsatsatsiki valmistuu hujauksessa, ja nakkien ja leipien kanssa grilliin isketään vielä muutamat kesäkurpitsaviipaleet. Muuten homma onkin pelkkää kasaamista vaille valmis. Helppo ja aivan superherkullinen kesäruoka!
Grillatut flatbreadit broilerinakeilla ja kesäkurpitsalla
Grillattu valkosipuli-rosmariiniflatbread
6 kpl
30 g hiivaa
3 dl vettä
2-3 valkosipulin kynttä
1,5 rkl hienonnettua rosmariinia
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
3 rkl oliiviöljyä
n. 7 dl jauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, rosmariini, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja välissä myös öljy. Alusta taikina niin, että se iroaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla noin 1/2 tuntia.
Jaa kohonnut taikina 6 osaan. Kauli ohuiksi, pitkulaisiksi levyiksi. Muodolla ei ole niin väliä, flatbreadit saavat olla rosoisia. Ruiskuta halutessasi hieman öljyä leipien pinnalle. Grillaa kummaltakin puolelta noin 2 minuuttia. Pidä lämpimänä liinan alla.
Kesäkurpitsatsatsiki
1 pieni kesäkurpitsa
3 dl turkkilaista jogurttia
1/2 puska tuoretta minttua
1 valkosipulin kynsi
1 rkl sitruunan mehua
rouhittua mustapippuria
suolaa
Pese kesäkurpitsa ja raasta se. Siirrä raaste siivilään, ripottele päälle suolaa ja anna nesteiden valua noin 15 minuuttia. Painele välillä lusikalla, jotta neste irtoaa paremmin. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon kesäkurpitsaraaste, hienonnettu minttu, puristettu valkosipulinkynsi. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja suolalla. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Grillatut kesäkurpitsat
1 kesäkurpitsa
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Pese kesäkurpitsa. Leikkaa se 3-4 osaan ja leikkaa näistä paloista pitkittäin siivuja. Mausta siivut kummaltakin puolelta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Grillaa kesäkurpitsoita muutama minuutti per puoli.
Lisäksi
Jyväbroiler broilerinakkeja ja grillimakkaroita maun mukaan, n. 2 / flatbread
- Mustapippuri-Merisuola Broilerinakki
- Kolme Juustoa Broilerinakki
- Paahdettu Sipuli Grillimakkara
- Feta-Pinaatti Grillimakkara
200 g fetajuustoa
sriracha-kastiketta
paahdettua sipulia
tuoretta korianteria
Grillaa broilerinakit ja -grillimakkarat molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet sopivasti väriä.
Kokoa flatbreadit. Levitä pohjalle kesäkurpitsatsatsikia. Asettele päälle grillatut kesäkurpitsat ja broilerinakit / -makkarat. Murustele päälle fetajuusto ja mausta viirulla sriracha-kastiketta. Ripottele päälle vielä paahdettua sipulia sekä tuoretta korianteria
Nauti heti - käsin tai aterimilla!
Yhteistyössä Jyväbroiler
Broilerinakit on tosi hyviä, täytyypä seuraavan kerran täydentää ruokanautintoa ohjeellasi, kiitos siitä.
VastaaPoistaKiva kuulla, testaa ihmeessä!
Poista