Bataattia on löytynyt viimeaikaisista resepteistäni melko lailla. Olen kovasti ihastunut sen pehmeän makeaan makuun. Käyttöä on lisännyt myös meidän pikkukokin mieltymys bataattiin, ja se onkin taaperolle hirmu helppo lisäke. Paloiteltu bataatti kun valmistuu paljon perunaa nopeammin keittämällä tahi uunissa.
Yleensä bataatti tuleekin valmistusvaiheessa pilkottua paloiksi, lohkoiksi tai viipaleiksi, mutta tällainen kokonainen (tai no, puolikas) bataatti on hauska ja näyttävä vaihtelu lisukkeeksi. Bataatin päälle voi kasata makua tuomaan vaikka mitä. Suolaisen fetan ja tulisen srirachan lisäksi ruokaisuutta voisi hakea vaikka paahdetulla pekonilla tai lämminsavulohella, jolloin puolikas bataatti toimisi jo ihan kokonaisena ateriana. Kokeile myös erilaisia pähkinöitä ja siemeniä sekä yrttejä.
Uunibataatit fetalla ja srirachalla
neljälle2 isoa bataattia
1 rkl öljyä
suolaa
200 g fetajuustoa
pala purjosipulia
n. 4 tl sriracha-kastiketta
tuoretta persiljaa
paahdettuja auringonkukansiemeniä
Pese bataatit ja halkaise ne pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnat öljyllä ja pistele niitä haarukalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia vähän bataattien koosta riippuen.
Koverra pehmeiden bataattien sisusta hieman rikki haarukalla. Ripottele pinnalle suolaa. Lisää pinnalle murustettua fetajuustoa, hienonnettua purjoa, sriracha-kastiketta maun mukaan sekä hienonnettua tuoretta persiljaa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä.
Tätä reseptiä jääkaapissa lymyilevä bataatti on vissiin odotellut :) Kiitos!
VastaaPoistaMahtavaa, nyt ei kun bataatti esiin ja uuniin! :)
PoistaTestattu, on niin hyvää, että tehdään toistekin.
VastaaPoistaNiin on, luulen että meilläkin tästä tuli vakiolisuke.
Poista