Hyvä juustokakun ystävä. Tämän uunissa paistettavan juustokakun sisällä lepää ihana vadelma-omenasoseyllätys. Pohjan ja juustomassan väliin on piilotettu makean maukas ja sitruunaista juustoseosta herkullisesti säestävä vadelmaherkku. Se tekee juustokakusta vielä astetta suloisempaa.
Mikäli tämäkään ei riitä, kakkupalan kanssa voi nauttia vielä vähän lisää vadelmahilloa. Tai omenahilloa. Miten vain haluat.
Vadelma-omenajuustokakku
pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
täyte
2 dl omenasosetta
2 dl vadelmia (pakaste)
1 dl sokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk maitorahkaa (à 250 g)
2 dl vispikermaa
4 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa ja sulata voi. Yhdistä. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja muutama sentti reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Sekoita omenasose, vadelmat ja sokeri keskenään kulhossa. Sekoita loput täytteen ainekset toisessa kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella parin minuutin ajan. Levitä pohjan päälle ensin omena-vadelmaseos ja sen päälle juustoseos. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua
Vattujen tai muiden marjojen upottaminen juustokakkutaikinaan paransi meilläkin vanhaa, hyvää reseptiä vielä valtavasti. Namia.
VastaaPoistaHyvästä vieläkin parempaa, jos vaan mahdollista :)
PoistaIhanan näköinen juustokakku:) Juustokakut ovat herkkua:)
VastaaPoistaNiin on, maistuu aina! Onneks niistä löytyy niin monta variaatiota niin ei pääse edes kyllästymään :)
Poista