Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Jauhelihaspaghettia kiinalaisittain



Onko jauhelihaspaghettia tullut syötyä jo kyllästymiseen saakka? Arkiruokien klassikko saa ihan uutta ilmettä, kun se tehdään kiinalaisella twistillä. Spaghetti korvataan nuudeleilla ja jauheliha maustetaan inkiväärillä, valkosipulilla, chilikastikkeella ja soijalla. Jauheliha tarrautuu varsin mehevästi nuudelin kylkeen ja on muuten hyvää! Tätä mättää kupuunsa kuin paremmassakin kinkkiraflassa. Resepti on bongattu Me Naiset -lehdestä (kuten niin monet hyvät ruokaideat, iso peukku kyseisen lehden ruokaosiolle).

Keittiössä ei tarvitse häärätä pitkään, sillä valmista tulee noin vartissa. Vaikeinta tässä ruoassa oli nuudelien ja jauhelihojen yhteen sekoittaminen. Riisivermisellilevyt kannattaakin leikata vaikka saksilla kahtia ennen kypsentämistä niin ne sekoittuvat helpommin jauhelihan joukkoon. Vakkarimausteemme sriracha-chilikastike oli täysin huomaamatta kulunut ihan finaaliin. Onneksi apukokin chilikastikevarastot eivät suinkaan lopu srirachaan vaan jääkaapin uumenista löytyy jos jonkinmoista (ja tulisuusasteista) chilipulloa. Näitä yhdistelemällä tuli oikein oiva chilimix seokseen.

Tämä pääsee varmasti uusintakierrokselle arki-iltana jos toisenakin. Ihan kuten se perus jauhelihaspaghettikin.


Possunjauhelihaa ja nuudeleita


neljälle

n. 200 g riisivermiselli-nuudeleita
3 rkl seesamiöljyä

5 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
1/2 dl rypsiöljyä
400 g sika- tai sika-nautajauhelihaa
1-2 rkl chilikastiketta (voimakkuudesta riippuen)
3 rkl soijaa
3 kevätsipulia
1/2 chili

Valmista riisivermiselli pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsien ja valutettujen nuudelien joukkoon seesamiöljy. Kuori valkosipulit ja inkiväärin pala. Kuumenna pannulla rypsiöljy ja murskaa joukkoon valkosipulit sekä raasta inkivääri. Kuullota hetki. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta chilillä ja soijalla. Yhdistä nuudelit ja jauheliha. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla sekä chiliviipaleilla.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva tapa tuunata jauhelihaa, tämä menee kokeiluun :) olen aivan hulluna tuohon samaan seesamiöljyyn joka kuvassa vilahtaa, nam!

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus