Pitkästä aikaa tuli tehtyä itse leipää, jiihaa! Enpä ole tainnut pikkukokin syntymän jälkeen leipoa yhtäkään leipää, joten jo oli aikakin. Uunituore lämmin leipä, päälle nokare voita, joka sulaa ja valuu sormenpäihin saakka... Parasta mitä tiedän <3
Käytin pohjana edellistä peltileipäohjettani, mutta maustoin taikinan tällä kertaa kesäkurpitsalla. Kesäkurpitsa mehevöittää leipätaikinaa aivan uskomattoman hyvin ja tuo mukavaa lisämakua. Kuten aina, itse tehty leipä on parhaimmillaan leipomispäivänä, joten leipää kannattaa vetää surutta nassuun ja laittaa loput pakkaseen. Me vedimme koko pellillisen parin päivän sisällä. Eipä sinne pakkaseen mitään olisi mahtunutkaan. :)
Kesäkurpitsa-peltileipä
1 kesäkurpitsa
3 tl suolaa
5 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 dl siirappia
1,5 tl suolaa
n. 12 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
päälle
oliiviöljyä
leseitä ja/tai siemeniä
Raasta kesäkurpitsa. Ripottele joukkoon suola ja anna seistä 15 minuuttia. Purista raasteesta vesi pois.
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon siirappi, suola ja kesäkurpitsaraaste. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja taputa levyksi. Anna kohota liinan alla 40 minuuttia. Voitele kohonneen leivän pinta öljyllä ja ripottele pinnalle leseitä tai siemeniä. Leikkaa taikinapyörällä kevyesti neliöiksi. Paista 225-asteessa noin 20 minuuttia.
Leipä ja voi, niin hyvää.
VastaaPoista