Pikkukokin ristiäispöydästä löytyi kasa herkullisia kuppikakkuja. Tein kahta erilaista versiota: kardemummamuffinseja kermaisella lime-valkosuklaakuorrutteella ja suklaamuffinseja appelsiinikuorrutteella. Muffinsien ohjeet on esitelty blogissa ennenkin, kardemummaiset täällä ja suklaiset täällä. Päätin, että kuppikakkuja niistä tulee näiden ihanien kuorrutusten myötä. Vai osaako joku sanoa muffinsin ja kuppikakun virallisen eron? :)
Olin supertyytyväinen kumpaankin makupariin! Kuppikakut jäivät sisältä sopivan meheviksi (kun niitä ei paista liian pitkään uunissa) ja kuorrutukset täydensivät leivonnaisia hienosti. Koristeilla kuppikakkuihin sai vielä kivaa näyttävyyttä ja piristystä. Yum-, Delish- ja Pick me- viirit ostin Juhla Centeristä.
Kokeile ihmeessä, kun leivontakärpänen seuraavaksi iskee! Kardemummaa, suklaata tai kumpaakin ;)
Kardemummakuppikakut
100 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1,5 dl turkkilaista jugurttia
1/2 dl maitoa
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1,5 dl turkkilaista jugurttia
1/2 dl maitoa
kuorrute
2 dl vispikermaa
1/2 prk (125 g) lime-valkosuklaa maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl tomusokeria
(pari tippaa elintarvikeväriä)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat
yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan turkkilaisen jugurtin sekä
maidon kanssa. Nosta lusikalla taikina muffinsivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia.
Kun muffinsit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute. Vaahdota kerma. Sekoita yhteen maitorahka ja sokerit. Yhdistä kermavaahto seokseen. Värjää halutessasi kuorrute elintarvikevärillä. Pursota muffinsien päälle ja koristele vielä halutessasi nonparelleilla tai muilla leivontakoristeilla.
Suklaakuppikakut
200 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
150 g suklaata (taloussuklaa, tumma suklaa...)
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
150 g suklaata (taloussuklaa, tumma suklaa...)
kuorrute
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g appelsiinituorejuustoa
400 g tomusokeria
75 g voita
(pari tippaa elintarvikeväriä)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä
vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi
taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja sekoita
varovasti taikinaan. Nosta taikina muffinsivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20
minuuttia.
Kun muffinsit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute. Vaahdota tomusokeri ja pehmeä voi. Seoksesta tulee murumainen.
Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin tasaiseksi. Värjää halutessasi
kuorrute elintarvikevärillä. Pursota muffinsien päälle ja koristele vielä halutessasi nonparelleilla tai muilla leivontakoristeilla.
Voi kuinka suloisia.
VastaaPoistaKiitos kovasti! :)
Poistayum yum! :) Herkullisia ja hyvännäköisiä.
VastaaPoistaSuut meni hymylle ja makiaksi näitä mussutellessa :)
PoistaIhania!! Testasin ohjeella, kiitos siitä :)
VastaaPoistaHei mahtavaa, että maistui!
PoistaHuomasin leipoessani kardemummakuppikakkuja, että tässä lukee 50 g voita ja siinä vanhassa reseptissä on 150 g. Kumpikohan on oikein? Itse pistin varmuuden vuoksi siitä välistä 100 g, ihan hyviä tuli niinkin :)
VastaaPoistaOhhoh, no niinpäs onkin! Tiedätkö, oon varmasti reseptiä juhlia varten kirjoittaessani jättänyt vahingossa tuon ykkösen siitä edestä pois ja tehnyt itse nämä kardemummakuppikakut tuolla 50 grammalla vaikka viimeksi siis niihin meni 150 g. Hyviä olivat kuitenkin tuolla pienemmälläkin voimäärällä! :) Taidan tehdä kuten sinä, ja korjaan tuon määrän nyt tähän reseptiin 100 grammaksi. Kiitos huomiosta! :)
Poista