Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Virkattu rahinpäällinenMatonkudevirkkaukseni suurin tähänastinen saavutus valmistui viime viikolla, kun sain valmiiksi uuden päällisen olohuoneen rahiimme. Vanha rahinpäällinen oli auringossa kulahtanut, nukkaantuneen ruskean värinen ja kaipasin paremmin sohvaan ja muuhun olohuoneen sisustukseen sopivaa päällistä. En tiennyt, onnistunko virkkaamaan uuden päällisen ilman mitään ohjeita tai malleja, mutta lähdin yrittämään isolla innolla.

Ja ihan hienohan siitä tuli!

Virkkasin jokaisen rahin sivustan erikseen ja ompelin ne sitten yhteen. Ensimmäisenä valmistui päälliosa, joka vaati pari yritystä ja erehdystä ennen kuin oikea koko löytyi. Virkatessa useampia kiinteäsilmukkaisia kerroksia leveys yleensä hieman kasvaa kerrosten myötä, joten silmukoita ei kannata luoda aivan yhtä leveälle mitalle kuin mitä rahi itsessään on. Kun oikea leveys löytyi, homma oli hyvin simppeliä: kiinteää silmukkaa toisensa perään kerros kerrokselta.

Virkkasin sivuosat hieman rahia pidemmiksi, jotta ne taipuivat rahin alle ja lopputuloksesta tuli näin siistimpi. Paloja yhdistäessä ompelin sivupalat yhteen myös rahin alla ja viimeistelin kuminauhalla, joka veti rahinpäällisen tiukasti paikoilleen. Paloista kannattaa tehdä ennemmin hieman liian tiukkoja kuin liian isoja - löysä päällinen kun ei näytä kovin hyvältä.


Ja mihinkä sitä rahia sitten käytetään...


Koiran ikkunapenkkinä tietenkin.
QuickEdit
Mona
15 Comments
Share :

15 kommenttia:

 1. Hih, suloinen pieni rahin käyttäjä - nyt näkee ulos! :D


  Tervetuloa osallistumaan sisustuskisaan:
  http://pienilintu.blogspot.fi/2014/06/sisustuskilpailu-bloggareille-voita-100.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on hänen paikkansa, hauva viihtyy katsellen ikkunasta ulos vaikka kuinka kauan! :)

   Kiitos, käynpä kurkkaamassa kisaa!

   Poista
 2. Tosi tyylikäs rahinpäällinen käy niin hyvin muuhun sisustukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Harmaa sohvamme on melko uusi ja nyt kyllä mätsää hienosti sohva ja rahi :)

   Poista
 3. Nuo virkatut rahinpääliset on kyllä niin ihania. En vain käsitä miten saatte noin tasaista jälkeä!! Ps. Ihastuttava rahinkäyttäjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjan tyytyväinen olen ollut tähän uuteen päälliseen! Oma "käsiala" tekee päällisestä vaan persoonallisen, ei kannata pelätä epätasaisuutta. Ja mitä pidempään tuota rivistöä virkkaa sitä tasaisempaa tulee, käy jopa vähän puuduttavaksi :)

   Hih, rahinkäyttäjä kiittää!! :)

   Poista
 4. Tuollaisen rahin tekemisestä itsekin haaveillut jo jonkin aikaa. Hienolta näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei muuta kuin tarttumaan virkkuukoukkuun siis! Näyttää vaikeammalta ja suuritöisemmältä kuin mitä oikeasti on, mutta telkkarin ääressä virkkaillessa valmistuu ihan kivuttomasti. :)

   Poista
 5. Ihana!

  En olekaan nähnyt tälläistä aiemmmin. Rahistani puuttuu päällinen, joten.. Tuumasta toimeen. Kauanko päällisen virkkaamiseen meni? Kuinka paljon kudetta kului?

  VastaaPoista
 6. Hei Marika! Isot pahoittelut, kommenttisi on jäänyt minulta täysin huomaamatta. Vastaus tulee siis todella myöhässä, enkä kyllä valitettavasti enää tarkkaan muista, miten kauan aikaa ja miten paljon kudetta kului. Muistelisin että max parissa viikossa valmistui, iltaisin kudoin sen verran kun aina jaksoin. Toivottavasti sinulla on homma edennyt ja rahinpäällinen valmis / tuloillaan. Mukavaa syksyn odottelua!

  VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus