Syksyisten kolmekymppisten tarjoiluista on ihan kokonaan unohtunut julkaista tämä herkullinen yrttimarinoitujen herkkusienten ohje! Mutta eipä haittaa, tähän jouluviikolle resepti sopii mitä parhaiten, sillä herkkusienet käyvät hyvin myös joulupöytään. Ellei kinkun äärelle kokoonnu ihan koko laaja suku, ohje kannattaa vähintään puolittaa, sillä tästä satsista riittää 25 hengelle salaattipöydän täytteeksi tai muuksi lisukkeeksi.
Herkkusienten marinadi on todella hyvä, äitini mukaan "parhaita marinoituja herkkusieniä, joita olen koskaan maistanut". Siinäpä suositusta kerrakseen! :)
Yrittimarinoidut herkkusienet
25 hengelle lisukkeeksi1,2 kg tuoreita herkkusieniä
yrttimarinadi
6 valkosipulinkynttä
2 dl rypsiöljyä
2 dl balsamiviinietikkaa
1 dl juoksevaa hunajaa
3/4 dl soijakastiketta
2 tl rakuunaa
1 rkl basilikaa
1 rkl rosmariinia
1/2 tl mustapippuria
Leikkaa tuoreet herkkusienet neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa marinadin ainekset isoon tiiviskantiseen kulhoon ja yhdistä sekoittaen. Lisää mukaan sienet. Pane kansi kiinni ja hölskytä marinadi sienien kanssa sekaisin.
Marinoi sieniä jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Kääntele / hölskytä kulhoa muutaman kerran marinoitumisen aikana.
Sienet kutistuvat jonkin verran marinadissa. Voit pilkkoa marinadin joukkoon lisää sieniä, kun edelliset ovat kutistuneet.
Ohje on löytynyt maku.fi:stä.
Tätä reseptiä on jo odotettukin :)
VastaaPoistaJee! :) Pahus, kun se unohtui tuonne reseptikätkön uumeniin. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Poista