Talkooväen? Miksi talkooväen?
Siksi, että alkuperäinen resepti tehdään tuplana kokonaiselle uunipellilliselle, josta riittää raparperiherkkua vaikka koko talkooväelle. Tai vierasvaraksi pakkaseen. Koska tällä kertaa en tarvinnut niin suurta satsia, puolitin taikinan ja teinkin muffinseja. Raparperin voi korvata hyvin omenalohkoilla tai vaikka herukoilla.
Mutta käytä vielä raparperia. Vielä kun sitä on saatavilla...
Talkooväen raparperimuffinsit
12 kpl3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl sulatuttua voita / margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1,5 dl maitoa tai hedelmämehua
2-3 raparperin vartta
raesokeria
Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen juokseva voi / margariini, jauhot, joihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli on sekoitettu sekä maito tai hedelmämehu. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
Pese raparperin varret ja kuori ne halutessasi. Pilko varret noin sentin mittaisiksi paloiksi. Sekoita puolet raparperinpaloista taikinan joukkoon. Lusikoi taikina muffinsivuokiin. Painele loput raparperinpalat muffinsien pinnalle. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti