Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Talkooväen raparperimuffinsit



Talkooväen? Miksi talkooväen?

Siksi, että alkuperäinen resepti tehdään tuplana kokonaiselle uunipellilliselle, josta riittää raparperiherkkua vaikka koko talkooväelle. Tai vierasvaraksi pakkaseen. Koska tällä kertaa en tarvinnut niin suurta satsia, puolitin taikinan ja teinkin muffinseja. Raparperin voi korvata hyvin omenalohkoilla tai vaikka herukoilla.

Mutta käytä vielä raparperia. Vielä kun sitä on saatavilla...

Talkooväen raparperimuffinsit

12 kpl

3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl sulatuttua voita / margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1,5 dl maitoa tai hedelmämehua
2-3 raparperin vartta
raesokeria

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen juokseva voi / margariini, jauhot, joihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli on sekoitettu sekä maito tai hedelmämehu. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

Pese raparperin varret ja kuori ne halutessasi. Pilko varret noin sentin mittaisiksi paloiksi. Sekoita puolet raparperinpaloista taikinan joukkoon. Lusikoi taikina muffinsivuokiin. Painele loput raparperinpalat muffinsien pinnalle. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus