Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Premium-pyttipannu



Lokakuu on pyörähtänyt käyntiin ja todellinen syksy täällä. Sateineen kaikkineen. Eikä siinä syksyssä kai mitään vikaa ole, ainakaan kun tuota kaunista väriloistoa ihailee. Uudet goretex-popot vaan jalkaan ja ulos vesilätäköihin ja lehtikasoihin loikkimaan!

Väriloistoa on myös tässä hauskassa pyttipannu-kokeilussa, jonka bongasin jostain aikakauslehdestä vähän aikaa sitten. Ei perunaa vaan juureksia. Ja perinteisen spydärimakkaran tilalla mehevää jauhelihapihviä.

Maukasta vaihtelua.

Premium-pyttipannu


noin 700 g juureksia (porkkanaa, lanttua, bataattia, sipulia...)
2 rkl öljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
timjamia
suolaa
pippuria

PIHVIT
600 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaviiliä
1 muna
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 sipuli
1-2 murskattua valkosipulinkynttä

LISÄKSI
1 kananmuna per syöjä

Kuori ja paloittele juurekset. Pane juurekset uunivuokaan, valuta päälle öljyä ja hunajaa. Lisää mausteet, sekoita ja kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaansa.

Sekoita korppujauhot kermaviiliin ja anna turvota hetki. Silppua sipulit ja kuullota hetki öljytilkassa murskattujen valkosipulinkynsien kanssa. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pulleiksi pihveiksi.

Paista jauhelihapihvit pannulla ja kananmunat toisella pannulla. Nosta pihvit juuresten päälle ja lisää päällimmäiseksi paistettu muna. Pyöräytä munan päälle vielä ripaus mustapippuria.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Toimii takuuvarmasti! Meilläkin tehtiin tuossa joku viikonloppu spydäriä. Aateloin vielä piparjuurikastikkeella. Toimi sekin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam! Kuulostaapa hyvältä. Pyttipannuversioita voi tehdä varmaan vaikka kuinka monta, ihan paras jääkaapintyhjennysruoka :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus