Kesäruoat ovat melko simppeleitä. Erilaisia salaatteja ja kasviksia. Uusia perunoita voin ja kevätsipulin kera. Kaikkea mahdollista mitä vaan voi laittaa grilliin (ystäväni valmisti grillillä kerran mustikkapiirakan). Litistyneitä mansikoita suoraan torimyyjän antamasta muovipussista.
Ja näinhän sen kuuluukin olla! Ei kesähelteitä kannata tuhlata hellan ääressä hikoiluun. Sitä kerkiää sitten talven pimeinä iltoina hyvin kyhäillä parin tunnin aterioita patojen ja kattiloiden äärellä. Nämä Suomen kesät tuntuvat aina vaan lyhyemmiltä ja lyhyemmiltä, joten jokaisesta lämmön- ja auringonpilkahduksesta pitää päästä nauttimaan. Kauhat ja kasarit siis kaapin nurkkaan ja aurinkorasvaa keholle! Kesäruokien parhaimmistoa ovat ne pöperöt, jotka nautitaan ja valmistetaan ulkona :)
Kesäsalaattia valmistimme systerini kanssa viime viikolla. Rannalla makoilun jälkeen halusimme äkkiä ja helposti jotain murua rinnan alle. Teimme mansikka-halloumisalaatin.
Mansikka-halloumisalaatti
rapeaa salaattia
tomaattia
kurkkua
kevätsipulia
puolitettuja viinirypäleitä
valmiita krutonkeja pussista
mansikoita
1 pkt halloumia
Salaatinkastikkeena toimi valmis vaalea balsamicokastike. Ei sen kummempaa.
Simppeleistä simppelein kesäruoka :)
Koirakaverikin ilostuu, kun kesäkokkailut hoidetaan pihalla kuuman keittiön sijasta!
(Erityisen iloiseksi koirakaveri tulee, kun jätät lautasella odottavat makkarat sekä hauvan kymmeneksi sekunniksi valvomatta hakiessasi muita pöperöitä keittiöstä. Yhden makkaran ehtii imaista kokonaan ja toinen roikkuu puoliksi suunpielestä palatessasi pihalle...)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti