Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Grilliherkkuja aasialaisittain



Viime viikonlopun mökkireissulla päätimme perinteisen A-luokan makkaran lisäksi grillailla myös jotain erikoisempaa. Päädyimme aasialaisiin makuihin! Soijalla ja chilitahnalla marinoitua kanaa ja aasialaista coleslawta. Kanan marinadi toimi mielestäni erinomaisesti, coleslaw'n aasialaisuutta piti tosin vähän kyseenalaistaa. Salaatti oli kyllä hyvää, mutta pelkkä chilin ja suolapähkinöiden lisääminen ei kyllä tee coleslaw'sta aasialaista, kun majoneesi puskee mauissa läpi. Eli majoneesia ehkä ensi kerralla hieman vähemmän.

Aasialaista tai ei, 12 kpl kanafileitä sekä alkuperäisen ohjeen mukaan kymmenelle hengelle tarkoitettu coleslaw upposivat illan aikana meidän neljän hegen porukkaan vaivatta! :) 

Grillimarinadi aasialaisittain


1/2 dl ananasmehua
1/2 dl makeaa soijakastiketta
1/4 dl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 silputtua valkosipulin kynttä
2 tl Sambal Oelek -chilitahnaa

Sekoita merinadin ainekset keskenään. Ohje on mitoitettu noin 400-500 grammalle lihaa. Marinadi sopii niin broilerille, possulle kuin naudallekin. Lihat kannattaa laittaa marinadiin jo edellisenä iltana, jotta ne maustuvat kunnolla. 

Aasialainen coleslaw


700 g (varhais)kaalia
2 porkkanaa
1/2 tl suolaa
2 limen mehu
1 tl (ruoko)kidesokeria
1 punainen chili
1 dl majoneesia (tai hieman vähemmän)
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl rouhittuja suolapähkinöitä

Huuhtele kaali ja poista uloimmat lehdet. Suikaloi kaali ohueksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Siirrä raasteet kulhoon ja lisää suola, limetin mehu, sokeri ja hienoksi silputtu chili. Siirrä hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Jos kaalista erottuu paljon nestettä, valuta se pois. Yhdistä majoneesi ja turkkilainen jogurtti. Lisää ne salaattiin juuri ennen tarjoilua. Viimeistele rouhituilla suolapähkinöillä.


Aurinkoista juhannusta kaikille! :)
QuickEdit
Mona
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

  1. Marinadi vaikuttaa todella hyvältä, pitääkin kokeilla. En ihmettele yhtään, että maistui ;-)

    VastaaPoista
  2. Juu, kannattaa kokeilla! Meillä oli kanat kunnolla yön yli marinadissa niin todellakin oli maku ehtinyt imeytyä lihaan.

    VastaaPoista
  3. Mua himottaisi tuo coleslaw ihan kauheasti :) maistoin Köpiksen reissulla kaverin lautaselta juuri tuollaista säpäkkää coleslawta ja rakastuin!

    VastaaPoista
  4. oi kivoja ideoita ensi viikon grillausiltamaan! Kaunis ja inspiroiva blogi sulla ihana Mona!!

    VastaaPoista
  5. Annemi: Coleslaw on kyllä tosi hyvää, on se sitten aasialaista tai ei ;)

    Salla: Voi kiitos kovasti, ihanaa jos täältä irtoaa jotain ideoita! :)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus