Meillä leivän kulutuskäyrä on usein täysin ennustamaton. Joinain viikkoina leipä loppuu aina kesken ja toisinaan taas kaapin pohjalla on käsittämätön määrä vanhoja leipäpussien loppuja. Miksi - ei mitään käsitystä. Vanhoista (ei-homeisista) leivistä voisi kuitenkin taikoa vaikka mitä. Tällä vähän aikaa sitten bongatulla ohjeella ratkaisemme leipävanhus-ongelman ainakin vähäksi aikaa!
Ruisleipägrissinit
(kuivahtanutta) ruisleipää
MAUSTEÖLJY1
2-3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
(suolaa)
MAUSTEÖLJY 2
2-3 rkl oliiviöljyä
1 chilipaprika hienonnettuna
(suolaa)
Leikkaa ruisleipä ohuiksi suikaleiksi ja levitä palat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita valitsemasi mausteöljyn ainekset kulhossa ja sivele leipäviipaleille. Ripottele halutessasi päälle suolaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes leivät ovat kuivahtaneita. Meidän uunissa leivät olisi voinut ottaa pois hieman aikaisemminkin, jo 10 minuutin jälkeen.
Tarjoile esimerkiki kuuman keiton kanssa tai sellaisenaan naposteltavana. Meillä ensimmäiset grissinit päätyivät halloumisalaatin kaveriksi, loput naposteltiin pelliltä suoraan suuhun :)
Nam nam! me syötiin näitä joskus aika paljon kotona, tehtiin REAL-leivästä eikä leipäpalat koskaan ehtineet salaattiin tai muuhun kun naposteltiin ne suoraan pelliltä :D herkkua!
VastaaPoistaItse tehtyjä "terveys"sipsejä :) Sopis jonnekin illanistujaisiinkin! Näis on tosiaan vaan se vaara, että ne huomaamatta häviää pelliltä...
Poista