Tätä ihanan kesäistä bruschettaa nautimme äidin juhannussunnuntain pihalounaalla grillattujen pihvien sekä kuvassa takana näkyvän vihersalaatin kera (salaattiin makua tuovat pinjansiemenet ja parmesanjuusto). Bruschetta toimii myös hyvin alkupalana tai illanistujaisissa pienenä naposteltavana.
Tomaatti-valkosipuli bruschetta
4 annosta4 isoa tomaattia
1/4 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 sipuli
1/2 ruukkua basilikaa tai ruohosipulia (tässä käytetty molempia)
1 rkl oliiviöljyä
sitruunalohko
vaaleaa rapeakuorista leipää
Bruschettan paistamiseen
oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
Kuutioi pestyt tomaatit. Pane kuutiot siivilään ja ripottele suola ja pippuri päälle. Kuori sipuli, silppua se sekä basilika ja/tai ruohosipuli. Sekoita tomaatti- ja sipulikuutiot sekä yrttisilppu kulhossa. Valuta oliiviöljy ja sitruunalohkosta puristettu mehu päälle. Anna maustua 15 minuuttia.
Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne. Kuumenna oliiviöljy parilassa tai paistinpannussa. Lisää valkosipulinkynnet ja anna niiden luovuttaa makunsa öljyyn ja ruskistua hieman. Siirrä valkosipulinkynnet sivuun ja pariloi tai paista leipäviipaleet öljyssä. Lisää paistetut valkosipuliviipaleet tomaatti-sipuliseokseen ja tarjoa se leipäviipaleiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti