Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Paahdettu tomaattikeitto yrttiöljyllä



Hanna Gullichenin paahdettu tomaattikeitto hyppäsi silmilleni kuin peura ajovaloissa, kun selailin ideoita viikonlopun ruokalistalle. Tuota pitää ehdottomasti kokeilla! Eikä herkulliselta kuulostanut ohje todellakaan pettänyt, keitto hupeni nälkäisiin suihin ennätysajassa. Ja se olikin ehkä se ainoa alkuperäisen ohjeen miinus: satsista riitti vain yhdelle aterialle, joten tuplasin sen saman tien tähän omaan versiooni. Helpottaa kovasti perhearkea, kun aina kokattaessa syntyy seuraavan päivän ruoka siinä samassa.

Muita muutoksia en juurikaan tehnyt, tosin fenkolinsiemeniä kaapista ei löytynytkään, joten ne jäivät pois, hyvää tuli silti. Ja oliiviöljyä lorauttelin joukkoon jonkin verran, samoin valkosipulinkynsiä. Parin tunnin haudutus tölkkitomaateille teki todellakin ihmeitä, sillä keiton maku oli ihanan intensiivinen ja samalla lempeä. Nopeasti surautettava yrttiöljy sekä taivaallisen ihana valkosipuliciabatta nostivat lounaan ihan omiin sfääreihin.

Kiitos Hanna, tämä menee jatkoon!


Paahdettu tomaattikeitto yrttiöljyllä

4 tlk kokonaisia tomaatteja omassa liemessä
3/4 dl oliiviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
3 tl sokeria
ripaus mustapippuria
8 dl kana- tai kasvislientä
2 dl kermaa

yrttiöljy
2 dl yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa
1/2 dl oliiviöljyä

valkosipulileipä
1 pieni ciabatta (tai muuta leipää)
20 g voita
1/2 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
muutama oksa persiljaa ja/tai basilikaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Kaada tölkkitomaatit laakeaan ja isoon uunivuokaan. Pilko tomaatit saksilla puoliksi. Lisää joukkoon oliiviöljy, paprikajauhe, kuoritut ja puolitetut valkosipulinkynnet sekä suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita kevyesti. Paahda 170-asteisessa uunissa 2 tunnin ajan.

Valmista tällä välin yrttiöljy. Aja yrtit ja öljy joko blenderissä tai sauvasekoittimella sileäksi.

Valmistele valkosipulileipä. Sekoita sulatettu voi, öljy ja mausteet kulhossa. Sivele seos halkaistun ciabatta-leivän päälle. Kun tomaatit ovat valmiit nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista leipiä uunissa n. 10 minuuttia.

Leipien paahtuessa uunissa, kaada valmiit tomaatit blenderiin tai kattilaan, mikäli käytät sauvasekoitinta. Kaada 2 dl kiehuvaa kana- tai kasvislientä mukaan ja soseuta. Lisää vähitellen lientä, kunnes koostumus on sopivan keittomaista. Lisää mukaan kerma ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Maista ja lisää tarpeen mukaan suolaa.

Tarjoa keitto yrttiöljyn ja sopiviksi annospaloiksi leikatun valkosipulileivän kera.
QuickEdit
Mona
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Onpas loistava idea paahtaa noita säilyketomaatteja. Pitääpä kokeilla, mielenkiintoinen ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä, saavat paljon syvempää makua kun lojuvat pari tuntia lämmössä. Ja toisaalta tosi helppo valmistaa, vaikka aikaa vähän meneekin.

      Poista

Follow @hellajahoukutus