Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

- Muistelumaanantai -


2014:

Vuosi sitten tein ensimmäisen kampanjayhteistyöni Blogiringin kanssa. Sain testattavakseni Meiran mausteita ja käytin Meiran intialaista mausteseosta tähän bataatti-kikhernecurryyn, jonka kaveriksi tein kookosriisiä ja jugurttikastiketta. Muistan jännittäneeni ihan hirveästi tämän reseptin ja postauksen tekemistä, sillä onhan ensimmäinen kaupallinen yhteistyö iso juttu! Kuviin en ollut ihan täysin tyytyväinen, vaikka niistä valoisia ja värikkäitä tulikin, mutta reseptistä kyllä tykkäsin. Intialainen mausteseos löytyy edelleen meiltä ja hyvä ja helppokäyttöinen mauste onkin.

Ohje täällä.

2013:

Voi apua, muistan hyvin nämä mehujäät! Olin suunnitellut, että tehtailen kasan erilaisia, herkullisia mehujäitä blogiin, teen oikein sellaisen kesäisen mehujääsarjapostauksen, ai että! Mutta sitten kävi vanhanaikaisesti enkä löytänyt mehujäämuotteja mistään. Kesä meni ja mehujääinnostus siinä samassa. Postaus venyi lokakuulle. Nämä mansikkajuustokakku-mehujäät jäivät ensimmäisiksi ja viimeisiksi mehujäiksi, joita tein. Jos vaikka ensi kesänä kaivaisi nämä pitkään etsityt muotit uudestaan käyttöön ja tekisi seuraavat. Vaikka jotkut vähän raikkaammat ja mehuisammat.

Ohje täällä.

2012:

Tämä mustaherukkakakku oli muuten aivan superhyvä! Sen kaveriksi tein Spanish Coffee -juomia ja tarjosin kylään tulleelle kaverille. Kuva nyt on vähän tärähtänyt, keltainen ja kökkö, mutta sen siitä saa kun kuvailee pimeällä keittiön lampun hohteessa. Samalla reseptillä siis menisin edelleen, mutta kuvan houkuttelevuuteen kiinnittäisin näin muutaman ruokakuvausvuoden jälkeen enemmän huomiota.

Ohje täällä.

2011:

Hei, en kestä näiden kanelimuffinsien muotoa! Tähän kohtaan sellanen nauruitkevä hymiö tai vaikka kaksi!! Aivan mahtavat, mitenköhän ihmeessä nämä onkin kohonneet keskeltä näin eriskummallisesti. Tällaisia nännimuffinseja siis nelisen vuotta sitten, tosi hyviä nämä kuitenkin olivat, vaikka hassuilta näyttävätkin.

Ohje täällä.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Uusi arki ja savulohipihvit



Meidän arkemme muuttuu huomenna oleellisesti. Lähes puolitoista vuotta kestänyt äitiys- ja hoitovapaani kotona pikkukokin kanssa päättyy ja minä suuntaan töihin ja pikkuneiti päivähoitoon. Ajatus tuntuu hurjalta näin viimeisenä päivänä kotona, syyssunnuntain näyttäessä kauneimpia puoliaan. Palaan mielelläni työmaailmaan, vaikka olen nauttinut suuresti myös tästä ainutlaatuisesta ajasta. Nämä kuukaudet, päivät ja hetket kotona pikkukokin kanssa ovat olleet mitä parhaimmat. Iso kiitos rakas tyttäreni <3

Tästä eteenpäin meillä kokataan viikonloppuisin ja silloin tällöin arkisin. Nopeaa ja helppoa, isoja satseja usealle päivälle. Katsotaan kuinka paljon materiaalia ehdin näin uuden arkirutiinin alkumetreillä tänne blogiin saamaan. Etukäteisvaroitus ja -pahoitteut siis taas mahdollisesta verkkaisesta bloggaustahdista.

Uusi viikko on hyvä laittaa käyntiin vaikka näillä superhelpoilla savulohipihveillä. Pikkukokki veteli pihvejä oikein innokkaasti muusin kanssa, kalasta nirso apukokki taas vähän epäilevämmin. Pakkaseenkin saimme muutaman jemmaan. Ne on hyvä kaivaa esiin, kun töistä ja hoidosta ruokapöydän ääreen palannut perhe tarvitsee nopeasti jotain murua rinnan alle. Tulevaisuudenkuva, jonka uskon tapahtuvan pian ja moneen kertaan.

Pidättehän meille peukkuja? Tästä se lähtee se uusi arki!

Savulohipihvit


1 pieni punasipuli
3 rkl kapriksia
500 g lämminsavulohta
3 munaa 
1/2 dl lehtipersijaa silputtuna
1 rkl soijakastiketta

voita paistamiseen

Kuori ja silppua punasipuli. Hienonna kapriksia pienemmäksi. Irrota savulohi nahasta ja nosta se kulhoon. Riko kalan rakenne rikki haarukan avulla. Riko munat kulhoon ja sekoita. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Anna seoksen tasaantua 10 minuuttia. Muotoile taikinasta 8-10 pihviä ja paista pannulla kummaltakin puolelta, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin ruskean värin. Tarjoile jugurttikastikkeen sekä esim. perunasoseen kera.

Jugurttikastike
2 dl maustamatonta jugurttia
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä hienonnettuna 

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

Soija-hunajabroileri kookosriisillä



Mikäli meillä syödään broileria, se on melkein aina rintafilettä. Olen ollut vähän arka käyttämään luullisia koipipaloja, joista en vaan ikinä tunne saavani kaikkea lihaa käytettyä. Lautaselle jää iso kasa luuta, nahkaa ja hyvää lihaakin, jota en osaa luupalojen välistä oikein kaapia. Fileesuikaleita käytämme toki myös, ja siinäpä se meidän broilerivalikoima on melkein ollutkin. Pyhä broilerin kolminaisuus: rinta, koipi ja suikale.

Tämän kolmen koplan lisäksi broileria on toki saatavilla myös muina vaihtoehtoina. Kotimainen Jyväbroiler on tuonut markkinoille uusia laadukkaita broilerituotteita. Näistä testattavakseni sain Jyväbroilerin reisipalat, jotka olivatkin ihan uusi tuttavuus minulle. Reisipaloista löytyy luuta, joka antaa lihalle paljon makua ja mehukkuutta. Luu on kuitenkin paljon pienempi kuin tutuissa koipipaloissa, joten tuotetta on mielestäni helpompi käyttää ja syödä.

Maustoin reisipalat herkullisella soija-hunajaseoksella ja annoin nahan paistua ihanan rapeaksi. Tahmea kastike tarttuu sitkeästi broilerin pintaan ja maustaa sen hieman Aasia-henkisesti makeansuolaiseksi. Rapea nahka ja mehevä broilerinliha, oi nam! Uunivuoka kannattaa vuorata kunnolla foliolla, sillä soija-hunajakastike tarttuu broilerin lisäksi sitkeästi myös vuoan pintaan. Reisipaloja varaisin ainakin kaksi kappaletta per syöjä - näitä kun vetelisi uunituoreena vaikka koko paketin. Lisukkeeksi kasa kookosriisiä ja herkkupäivällinen on valmis!


Soija-hunajabroileria ja kookosriisiä


1 pkt Jyväbroilerin reisipaloja
1/2 dl hunajaa
3 rkl soijaa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 tl rouhittua mustapippuria
seesaminsiemeniä
lehtipersiljaa 

Ota reisipalat huoneenlämpöön n. 1/2 tuntia ennen valmistamista. Sekoita yhteen hunaja, soija, rypsiöljy, valkoviinietikka, seesamiöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri ja mustapippuri.

Paista reisipaloja pannulla pari minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Aseta reidet foliolla vuorattuun uunivuokaan. Kaada soija-hunajaseos broilerien päälle. Paista reisipaloja 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Peitä paiston aikana foliolla, mikäli reisipalat tummuvat liikaa.

Nosta valmiit reisipalat tarjoiluastialle ja anna levähtää viitisen minuuttia. Kaada vuokaan jäänyt soija-hunajaseos palojen päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja koristele lehtipersiljalla. Tarjoile kookosriisin kera.


Kookosriisi

1 tlk kookosmaitoa
1 tlk vettä 
1 tlk basmati- tai jasmiiniriisiä

Kaada kattilaan kookosmaito. Käytä mittana tyhjää kookosmaitotölkkiä ja kaada sekaan yksi tölkillinen vettä sekä saman verran riisiä. Keitä riisi valmiiksi.


http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä Jyväbroiler

Lisää vinkkejä herkullisiin broileriruokiin voit käydä katsomassa täältä!

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Kesäkurpitsakakku



Olen s u u r i porkkanakakun ystävä. Hassuahan porkkanakakussa on se, että se ei oikeastaan maistu lainkaan porkkanalta, vaan kaikilta muilta ihanilta mausteilta, joita kakkuun laitetaan. Porkkana on silti korvaamaton osa kakkua koostumuksen kannalta. Kun törmäsin ohjeeseen kesäkurpitsakakusta, ajattelin että tässä täytyy olla jotain samaa kuin porkkanakakussa. Kesäkurpitsaa olen käyttänyt leivissä ja sämpylöissä, mutta en vielä koskaan makeassa leivonnassa. Kuten arvasinkin, kesäkurpitsa ei itsessään maistu kakussa, mutta tuo siihen runsasta mehevyyttä ja rakennetta. Tärkeintä kakussa ovat mausteet: kaneli, inkivääri ja kardemumma, sekä kuorrutus, joka maistuu ihanasti appelsiinilta.

Kakku on parasta seuraavana päivänä, jääkaapissa viilenneenä.


Kesäkurpitsakakku


1 kesäkurpitsa
3 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2-1 tl kardemummaa
1,5 dl rypsiöljyä

kuorrute
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl maustamatonta jugurttia
1/2 sitruunan kuori
2 rkl tomusokeria

päälle
siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja marjoja

Pese kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kesäkurpitsaraaste sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja kardemumma. Lisää öljy. Sekoita varovasti täytteen ainekset sekaisin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakulmaiseen vuokaan. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Anna kakun jäähtyä ja kumoa alustalle.

Tee täyte. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon jugurtti ja mausta sitruunankuorella ja tomusokerilla. Laita hetkeksi kylmään jähmettymään. Levitä täyte jäähtyneen kakun päälle. Koristele siemenillä, pähkinöillä ja/tai kuivatuilla marjoilla.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

Follow @hellajahoukutus