Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mustikkamarmoroitu rahkakakku



Olin nähnyt kuvia tästä marmoroidusta kakusta jo useammassa eri paikassa ja kädet ihan himoitsivat päästä testaamaan, onnistuisinko itsekin taikomaan tällaisen marmoripinnan. Ja onnistuihan se, hiphei! Kaunis mustikkamarmori tekee kakun pinnasta todella houkuttelevan näköisen. Mustikan maku ei tule esiin kovin voimakkaana, vaan aina sattumina sen mukaan millainen marmoripala suuhun sattuu. Kakun voi tehdä ihan puhtaasti juustokakkuna, mutta tässä versiossa juustoa on vain pieni osa ja pääasiallisesti kakku koostuu rahkasta. Näin ollen se on hieman kevyemmän oloinen eikä ihan niin tuhti. Maustettujen rahkojen ystävänä mieleeni tuli myös maustaa kakku esim. sitruunan- tai vaniljanmakuisella rahkalla. Ensi kerralla sellainen versio siis. :)


Mustikkamarmoroitu rahkakakku


pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

täyte
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja 
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu

pinta
1 dl pakastemustikoita
1 rkl sokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun ja reunoilta voidellun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 24 cm).

Sekoita täytteen ainekset vatkaimella ja kaada seos vuokaan.

Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkaseosta laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta pitämällä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vetämällä sillä raitoja. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.

Anna vuoan jäähtyä hetki. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Näin kakkuun ei synny jäähtymisen aikana niin helposti repeämiä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Kakku saa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja tarjoile viileänä.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Intialaiset lihapullat naanleivällä



Olemme nyt siirtyneet siihen ajanjaksoon vuodesta, kun kauniiden ruokakuvien ottaminen kello neljän jälkeen päivästä alkaa olla erittäin haastavaa. Iltaherkuiksi valmistuvien ruokien kohdalla on siis tyydyttävä tällaisiin puolihämäriin otoksiin. Pöh, kyllä kuvaajaa nyt vähän harmittaa... Mutta en malta olla julkaisemattakaan tätä parin viikon takaista lauantaisafkaamme, joka oli todella onnistunut väännös tutuista raaka-aineista. Karitsasta valmistetut lihapullat maustettiin intialaisittain (oi nam) ja nautittiin naanleivän, jugurttikastikkeen ja salaatin kera. Meiralta saatu intialainen mausteseos toimi lihapullien maustajana huippuhyvin, kannattaa kokeilla! :)

Intialaiset lihapullat naanleivällä


400 g karitsanjauhelihaa (myös naudanjauheliha käy)
2 valkosipulinkynttä
3 tl intialaista mausteseosta (Meira)
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

kastike
1/3 kurkku
1 tl suolaa
2 dl turkkilaista jugurttia
1/2 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl siputtua tuoretta minttua
ripaus sokeria

lisäksi
naanleipiä
kirsikkatomaatteja
salaattisekoitusta

Valmista pyörykät yhdistämällä kulhossa jauheliha, puristetut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Pyörittele pieniksi lihapulliksi. Paista pyörykät öljyllä pannulla kypsiksi.

Raasta kurkku ja pane siivilään valumaan suolan kanssa noin 15 minuutiksi. Purista nesteet kurkkuraasteesta ja sekoita kulhossa jugurtin, majoneesin, puristetun valkosipulinkynnen ja silputun mintun kanssa. Mausta ripauksella sokeria.

Lämmitä naanleipä uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Kasaa lämpimän leivän päälle salaattisekoitusta, kastiketta, puolitettuja kirsikkatomaatteja sekä karitsapyöryköitä.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

Daim-muffinsit



Huh, viikko vierähti nopsaakin nopsemmin ilman mahdollisuutta bloggaamiseen! Ei mikään ihme vauvaperheessä, mutta kyllä sormet jo syyhysivät päästä vähän kirjoittamaan tänne. Viikkomme sisälsi ihan tavallisia vauvatouhuja, mutta lisäksi vähän vatsatautia (onneksi äidillä, ei pikkukokilla) ja piknik-risteilyä Turusta. Kumpainenkin jälkimmäisistä veti äidin mehut hieman finaaliin, vaikka risteily sujuikin Kirpun kanssa ihan suhteellisen mukavasti. Pikkumatkalainen väsyi toki paikkapaikoin, kun ei risteilytouhuissa oikein kunnolla saanut nukuttua, mutta yllättävän reippaasti jaksoi typy. Ja oma mahatautinikin ehti laantua ennen matkaan lähtöä, mikä teki matkanteosta huomattavasti lupsakkaampaa.

Uusi viikko ja uudet reseptit siis kehiin! Harmaa marrassää on vetänyt fiilistä vähän ankeampaan suuntaan, kun aurinkoisia ulkoilukelejä ei enää riitäkään joka päivälle ja illan pimeys hiipii esiin ihan liian aikaisin. Siispä herkuttelu on ilman muuta sallittua piristämään päivää! :) Daim-muffinsia mutustaessa ei voi kauaa synkistellä. Parasta on, kun osuu muffinsin sisään piilotettuun Daim-palaan, joka on sulanut ihanan pehmeäksi suklaa-aarteeksi...

Daim-muffinsit

12 kpl

200 g Daim-suklaata (Marabou)
150 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Leikkaa puolet Daim-levystä suklaarouheeksi. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita varovasti joukkoon.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinsivuokiin, aseta päälle yksi pala Daim-suklaata ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.


QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Kesäkurpitsalla maustettu peltileipä


Pitkästä aikaa tuli tehtyä itse leipää, jiihaa! Enpä ole tainnut pikkukokin syntymän jälkeen leipoa yhtäkään leipää, joten jo oli aikakin. Uunituore lämmin leipä, päälle nokare voita, joka sulaa ja valuu sormenpäihin saakka... Parasta mitä tiedän <3

Käytin pohjana edellistä peltileipäohjettani, mutta maustoin taikinan tällä kertaa kesäkurpitsalla. Kesäkurpitsa mehevöittää leipätaikinaa aivan uskomattoman hyvin ja tuo mukavaa lisämakua. Kuten aina, itse tehty leipä on parhaimmillaan leipomispäivänä, joten leipää kannattaa vetää surutta nassuun ja laittaa loput pakkaseen. Me vedimme koko pellillisen parin päivän sisällä. Eipä sinne pakkaseen mitään olisi mahtunutkaan. :)

Kesäkurpitsa-peltileipä


1 kesäkurpitsa
3 tl suolaa
5 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 dl siirappia
1,5 tl suolaa
n. 12 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

päälle 
oliiviöljyä
leseitä ja/tai siemeniä

Raasta kesäkurpitsa. Ripottele joukkoon suola ja anna seistä 15 minuuttia. Purista raasteesta vesi pois.

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon siirappi, suola ja kesäkurpitsaraaste. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja taputa levyksi. Anna kohota liinan alla 40 minuuttia. Voitele kohonneen leivän pinta öljyllä ja ripottele pinnalle leseitä tai siemeniä. Leikkaa taikinapyörällä kevyesti neliöiksi. Paista 225-asteessa noin 20 minuuttia.
QuickEdit
Mona
1 Comments
Share :

Neljä ihmeellistä kuukautta


Reilu neljä kuukautta vauvaelämää on takana. Neljä kuukautta jo, uskomatonta! Toisaalta aika on hurahtanut ohi ihan vilauksessa, toisaalta se on sisältänyt piiiiitkiä päiviä, tunteja ja minuutteja. Elämää ennen Kirppua on vaikeaa enää edes muistaa. Neidistä on tullut täysvaltainen perheenjäsen, jonka mukaan päivät pyörivät. Syödään, nukutaan, seurustellaan, vaihdetaan vaippaa, nukutaan, syödään, ihmetellään ympäröivää maailmaa... Pieniä asioita, mutta samalla niin suuria.


Nämä neljä kuukautta ovat tuoneet eteen paljon uutta ja ihmeellistä. Kirppumme on muun muassa

  • matkustanut kaksi kertaa junalla Turkuun
  • ja autolla useammankin kerran
  • oppinut hymyilemään koko aurinkoisella naamallaan, nauraa kihertämään sekä pöristelemään kuplia suullaan
  • syönyt nyrkkejään syvällä antaumuksella. Omat kätöset ovat parasta mitä neitisemme tietää. <3
  • kierähtänyt pariin otteeseen selältä vatsalleen
  • löytänyt omat varpaansa
  • tissiruokaillut useamman kerran autossa sekä pariin otteeseen enemmän tai vähemmän julkisesti
  • ollut juhlavieraana niin häissä kuin ristiäisissäkin
  • oppinut ilmoittamaan epämukavuudesta tai palvelun toimimattomuudesta erittäin narisevalla äänellä
  • kakannut noin kolmetkymmenetviidet selkäkakat
  • nukkunut hienoja yöunia, välillä jopa 10 h putkeen
  • tavannut tulevia pieniä leikkikavereitaan
  • valloittanut äidin ja iskän sydämet <3
Seuraavaksi tiedossa onkin vauvauintia (eka kerta jo takana), ensimmäisiä kiinteiden ruokien maisteluja, lisää selkäkakkoja, kyläilyjä, kierähdyksiä ja hymyjä.

Elämä on ihanaa <3
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

Vadelma-valkosuklaapalat



Pakkasemme sai viime kesänä täytettä mansikoiden lisäksi myös vadelmista - kiitos anopin. Kotimaiset vadelmat ovatkin lähestulkoon arvotavaraa, sillä kaupan pakastealtaasta niitä löytää todella harvoin. Pakastevadelmat ovat useimmiten ulkomaisia, jolloin niitä tulisi muistaa kuumentaa ennen käyttöä ruokamyrkytysten välttämiseksi.

Parhaimmillaan vadelmat ovat toki tuoreena, mutta näin syyspimeällä maistuvat hyvin myös leivonnaisissa. Lisämehevyyttä tähän torttuun toi valkosuklaa, jota ei kyllä kuvissa oikein näy. Hyvä idea voisikin olla jättää pieni määrä valkosuklaata sekoittamatta taikinaan ja kaataa se ihan lopuksi taikinan ja vadelmien päälle. Pääsisi valkosuklaakin paremmin esille... :)

Vadelma-valkosuklaapalat


150 g valkosuklaata
75 g voita
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 dl vadelmia

Rouhi valkosuklaa. Sulata voi kattilassa ja nosta liedeltä. Sekoita suklaarouhe voin joukkoon, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivijauhe ja suolaripaus keskenään. Siivilöi sokeri-munavaahdon joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää hasselpähkinärouhe ja suklaa-voiseos (jätä halutessasi pari ruokalusikallista suklaavoita tortun pinnalle kaadettavaksi). Kääntele taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle noin 20x30 cm kokoiselle uunivuoalle. Ripottele päälle vadelmat (ja kaada loput valkosuklaavoista pinnalle). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa.

Nosta jäähtymään ja leikkaa neliöiksi. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Follow @hellajahoukutus