Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kebab kotikonstein



Kebab. Rakkaan apukokkini lempiruoka.

Voitte siis kuvitella, että tämä resepti otettiin meillä vastaan suurella ilolla ja innostuksella. Eikä vähiten sen takia, että - uskokaa tai älkää - itsetehdyn kebabin tekeminen on H E L P P O A. Tarkennettuna: aivan älyttömän helppoa. Vaivalloisinta prosessissa on jauhelihataikinan vaivaaminen, joka vaatii jonkin verran aikaa ja hauislihasta. Mutta muuten, siinäpä se! Aikaa kuluu toki, sillä kebabpötkäle asustaa uunissa nelisen tuntia. Kebab kannattaakin valmistaa edellisenä päivänä ja isona satsina, jotta siitä riittää useampaan herkutteluhetkeen.

Täydellistä itsetehtyä roskaruokaa.

Kebab


800 g naudan jauhelihaa (voit korvata osan lampaan jauhelihalla)
2 tl suolaa
3 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua chiliä
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
2 rkl kuivattua persiljaa

Huom! Maustemäärät ovat lähinnä suuntaa antavia, käytä oman maun mukaan (mutta riittävästi)!

Laita jauheliha ja mausteet isoon kulhoon ja sekoita sähkövatkaimen taikinasauvoilla 10-15 minuuttia. Tarkoitus on saada vaivattua jauhelihasta ilmat pois, jotta se on mahdollisimman tiivis paketti.

Levitä kebabmassa tuplafolion päälle ja muotoile siitä tiivis pötkö. Kääri kebab folioon ja rullaa päät kiinni. Laita kääryle uunivuokaan, sillä pötköstä valuu paistettaessa jonkin verran rasvaa.


Paista 100-asteisessa uunissa 4 tuntia. Anna kypsän rullan vetäytyä huoneenlämmössä ja jäähdytä tai pakasta paketti sen jälkeen. Rulla säilyy hyvin pakkasessa ja voit veistää siitä ohuita suikaleita aina tarpeen mukaan. Rullaa kannattaa tällöin sulattaa jääkaapissa tunti-pari, jolloin pinta pehmenee ja siitä on helpompi vuolla veitsellä tai juustohöylällä kebabsuikaleita. Paista suikaleet kevyesti pannulla ennen tarjoilua.

Tarjoile kebab pitaleivän sisässä tomaatin, paprikan, kurkun, salaatin, jugurttikastikkeen, salsakastikkeen ja fetajuuston kera.


QuickEdit
Mona
10 Comments
Share :

Vielä vähän Kolista




Tässäpä siis toinen osa Kolin ruskaretken kuvatulvasta! :) (Osa 1 täällä.)

Toisena vaelluspäivänä kävimme kurkkaamassa Pirunkirkon uumeniin sekä kiersimme muutaman kilometrin pituisen Ennallistajan polun. Komeat maisemat jatkuivat näilläkin reiteillä. Meteorologien ennustamat sadekuurot kiersivät onneksi Kolin kaukaa ja saimme näin ollen patikoida kuulaan kirkkaassa syyssäässä.

 Herajärvi
 Pirunkirkon luola

Majoituimme reissulla Ukko-Kolin rantamökeissä, joita voin suositella lämpimästi. Mökit sijaitsevat aivan Pielisen rannalla ja jokaisella mökillä on komeasti rantaviivaa ihan vieressä. Hiljainen ja tyyni Pielinen oli todella rauhoittavaa katseltavaa, vain satunnainen linnun huuto rikkoi hiljaisuuden. Koiruli puolestaan nautti järvestä leikkimällä sen rantakivillä tunti toisensa jälkeen :). Mökeiltä pääsee suoraan kansallispuiston patikointireiteille eikä autollakaan matkaa Kolin kylään tai Luontokeskus Ukkoon ole montaakaan kilometriä. Puusauna lämpesi joka ilta ja köökissä valmistui helppoja mökkiherkkuja. Ja grillissä makkaraa :)

 Pasta Carbonara
 Hauva aamupalalla

Koli kiittää ja kuittaa tältä erää, seuraavaksi sitten taas ruokahommien kimppuun! :)
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Kolin ruska


...oli vasta alkamassa, mutta kansallispuiston maisemat häikäisivät meidät silti täysin. Pidennetyn viikonlopun ruskaretki oli ihana irtiotto arkikiireistä.

Kuvia kertyi parin päivän vaelluksilta niin paljon, että jaan ne kahteen eri postaukseen. Ettei tule ähky.


Kiersimme ensimmäisenä päivänä noin kahdeksan kilometrin lenkin Mäkrävaaran sekä Pieni-, Paha- ja Ukko-Kolin huipuilla. Hurjia nousuja ja laskuja sisältänyt vaellus vei kolme ja puoli tuntia aikaa, johon mukaan mahtui pieni lounastauko. Savujuusto-porokeittoa ja ruisleipää sekä uskomatonta hiljaisuutta kaunissa vaaramaisemissa. Upeaa. Vaikka Ukko-Koli on Kolin huipuista ehkä se tunnetuin, pidimme itse Paha-Kolin maisemia kauneimpina. Kaiken kaikkiaan koko kierros oli todella hieno kokemus ja sai taas arvostamaan entistä enemmän tätä Suomen ainutlaatuisen arvokasta luontoa. Hiljentyminen teki hyvää.

 Mäkrävaaralla
 Paha-Kolin maisemia

Palataan kakkospäivän kuviin ja tunnelmiin sekä mökkeilyyn vielä tuonnempana! :)

QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

Vähän parempaa pikaruokaa


Perrrrjantai!
Mikä ihana syy syödä omalla kotisohvalla jotain todella herkullista! 

Täällä Hellassa ja houkutuksessa rakastetaan perjantaita ja nopeaa kokkailua. 
Itse tehtyä pikaruokaa parhaimmillaan.
Alla on koottuna ideoita, mitä sinä voisit tänään (tai miksei huomenna) tehdä herkutellaksesi viikonlopun kunniaksi. Kaikki reseptit ovat nopeita, hyviä ja helppoja tehdä. Vähän parempaa pikaruokaa erityisesti, koska ne on tehty itse.
Klikkaa kuvaa päästäksesi itse reseptiin.


Mukavaa viikonloppua!
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

Viileä kurkku-kiivijuoma



Hankittuamme reilu vuosi sitten keittiöön tehosekoittimen, erilaiset smoothiet ovat olleet kovia iltapalasuosikkeja. Marjoja, banaania, jugurttia, rahkaa. Joskus tekee mieli kokeilla kuitenkin jotain ihan erilaista, ja niinpä eräänä iltana blendasin Chococilistä tarttuneen kurkku-kiivijuoman. Hui, miten piristävän raikas shotti! Tätä siemaillessa siirtyy väkisinkin syyssateista takaisin kesähelteisiin tunnelmiin...

Viileä kurkku-kiivijuoma


3 kiiviä
noin 100 g kurkkua
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
noin 10 jääpalaa

Kuori kiivit. Paloittele ne sekä kurkku ja laita tehosekoittimeen. Heitä joukkoon mintunlehdet ja jääpalat ja sekoita ainekset jäiseksi juomaksi.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Uunilohen fetahuntu



Lohesta on moneksi. Sen olen huomannut yrittäessäni selättää apukokin kalakammoa. Vielä ei ole ollut kiirettä astua pois tutun ja turvallisen lohen vaikutuspiiristä, koska lohi vääntyy monen eri makuparin kanssa. Kalan ominaismaku, joka monelle kalaruokia välttelevälle aiheuttaa vilunväristyksiä, on lohessa melko mieto, ja maistuvilla lisukkeilla tuota ominaismakua saa taitettua juuri sopivasti. Olen pyrkinyt löytämään lohelle sellaisia kavereita, joiden mausta kumpikin pidämme, mutta joiden määrää voi vaihdella sen mukaan kuinka paljon / vähän itse pääraaka-aineesta pitää. Minulle enemmän lohta, apukokille lisuketta. Lohella mennään siis edelleen meidän köökissä! Katsotaan niitä "villimpiä" kalalajeja sitten vähän myöhemmin...

Olen itsekin alkanut syödä kalaa vasta suhteellisen lyhyen aikaa sitten, joten en voi mitenkään sanoa kyllästyneeni "tavalliseen" loheen. Yllätyn ja ilahdun joka kerta lohta syödessäni, miten hyvää se on ja miten ihanaa on, että pidän siitä.

Lohelle makua antoi tällä kertaa pehmeän täyteläinen fetahuntu.


Uunilohta fetajuustolla

kahdelle

n. 400 g lohta
suolaa ja mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
100 g hyvää fetajuustoa
pala purjoa

Rouhaise lohifileen päälle suolaa ja mustapippuria sekä puserra puolikkaan sitruunan mehu pinnalle. Ripottele päälle fetamurua sekä pieneksi pilkottu purjo.
Paista lohta 175-asteisessa uunissa fileen koosta riippuen 20-30 minuuttia.

Tarjoile lohi öljyllä, suolalla ja pippurilla maustettujen uunijuuresten kera.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

Ramen burger



Nyt ollaan sitten kerrankin ihan ruokatrendien aallonharjalla. New Yorkin viimeisin villitys, Ramen burger, on herättänyt keskustelua ja kokkailuintoa jo muutamissa blogeissa ja Hella ja houkutus liittyy joukkoon edistykselliseen :). Apukokki bongasi tämän uusimman burgeritulokkaan netistä, ja kun kerran burgereista on kyse niin tokihan tämä meni meillä heti testiin.

Vaikka idea paistetuista nuudeleista hampurilaissämpylänä vaikuttaa vähintäänkin kyseenalaiselta, toimii homma yllättävän hyvin. Kylmässä jähmettyneet ja kananmunalla sidotut nuudelit pysyvät melko hyvin kasassa - vasta viimeisillä puraisuilla burgeri alkoi levitä käsiin. Siistiä ensitreffiruokaa Ramen burger ei silti ole, vaan täytteitä saa pyyhkiä niin poskista kuin pöydältäkin. Mutta sehän on vaan hauskaa! Täytteitä voi varioida makunsa mukaan - ainakin aasialaishenkinen makumaailma tuntui burgeriin perustellulta ja toimi erinomaisesti. Ramen burger ei tosin kaipaa edes ylettömästi erilaisia täytteitä, kun nuudelit ja pihvin maustaa hyvin.

Maukas villitys siis! Näitä tehdään varmasti meillä uudelleenkin!


Ramen burger


sämpylä
vehnänuudeleita n. 75 g / syöjä
vettä
loraus lihafondia
loraus soijaa
1 kananmuna
öljyä paistamiseen
pellavansiemeniä

pihvi
150 g naudan jauhelihaa / syöjä
loraus soijaa
loraus kalakastiketta
mustapippuria
suolaa

lisukkeet
1 sipuli
pala purjoa
salaatinlehtiä tai rucolaa
1/2 avokado
srirachakastiketta

Aloita burgerien valmistaminen nuudelien keittämisellä. Lisää keitinveteen loraus soijaa ja lihafondia, niin saat makua "sämpylöihin". Keitä nuudelit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja lisää joukkoon 1 kananmuna per syöjä. Jos siis teet burgerit kahdelle, kuten me, keitä noin 150 g nuudeleita ja käytä 2 kananmunaa.


Ota esille kaksi pienehköä kulhoa per burger, esim. murokulhot tai vastaavat käyvät hyvin. Painele nuudelit mahdollisimman tiukasti kulhojen pohjalle. Laita päälle pala leivinpaperia ja kasaa kulhot päällekkäin. Laita vielä päällimmäisen kulhon päälle jotain pientä painoksi ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Anna nuudelisämpylöiden jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Valmista pihvit. Sekoita jauhelihan joukkoon loraus soijaa ja kalakastiketta sekä reilusti mustapippuria ja jonkin verran suolaa (suolan kanssa kannattaa olla varovaisempi, sillä sekä soija että kalakastike ovat suolaisia). Muotoile jauheliha taputellen pihveiksi. Paista pihvit öljyssä kuumalla pannulla ja jätä aavistuksen mediumeiksi. Paista samalla myös viipaloitu sipuli samassa öljyssä kauniin kullanruskeiksi renkaiksi.

Siirrä pihvit ja sipulit syrjään odottamaan (halutessasi lämpimään uuniin, jotta ne eivät menetä lämpöään) ja ota nuudelikupit jääkaapista. Irrota nuudelisämpylät hellävaraisesti kulhoista ja paista ne reippaassa öljyssä kuumalla pannulla. Ripottele päälle pellavansiemeniä. Paista toiselta puolelta kauniin ruskeiksi ja käännä hetkeksi myös toiselle puolelle paistumaan, jotta nuudelit pysyvät paremmin kasassa.

Kasaa Ramen burgerit lautaselle voi- / leivinpaperin väliin, jotta ne on helpompi syödä käsin. Yksi nuudelikuori alle, päälle pihvi, paistetut sipulirenkaat, hienonnettua purjoa, rucolaa tai salaatinlehtiä, avokadoviipaleita ja aavistus srirachakastiketta. Toinen nuudelikuori päälle ja eikun kimppuun! :)

Herkullista viikonloppua!!!
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

Kardemummalla kruunattu pannukakku




Oijoijoi, nyt on kuulkaa käsillä varsinainen pannukakkujen valioyksilö! Tämän pannarin jälkeen ymmärsin, että on olemassa pannukakkuja ja sitten on olemassa pannukakkuja. Hyviä ja aivan erinomaisen hyviä. Ja tämä siis kuuluu tuohon jälkimmäiseen sarjaan. Uunipannareiden parhaimmistoa.

Valiopannukakun salaisuus piilee seuraavissa seikoissa: 1) Kardemumma. Vähän Ahvenanmaan pannukakun henkeä, mutta ilman niitä mannaryynejä. b) Korkeus ja kuohkeus. Viime hetkillä uunissa tämä yksilö oli varsinainen pannukakkujen Mount Everest. Syynä superkohoamiseen on  teelusikallinen leivinjauhetta sekä normaalia uunipeltiä pienempi uunivuoka, jonka takia pannaritaikinaa on paksummin. c) Voinokareet, jotka heitetään uunivuoan pohjalle ennen taikinan paistamista. Saattavat olla osasyynä myös kohtaan b. Makua ne eivät ainakaan huononna.

Pannukakku on varsinaista arjen luksusta. Hymyilin jo etukäteen, kun keksin että kohta vanhenevasta maitolitrasta teenkin pitkästä aikaa pannaria. Kahden lautasellisen jälkeen hymy vain kasvoi (mahan kera) - tulipa autuas olo!

Lisää ihania pannukakkureseptejä löydät Hellan ja houkutuksen letut & pannukakut -arkistosta.


Kardemummapannukakku


3 kananmunaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

muutama nokare voita

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada puolet maidosta joukkoon ja lisää jauhot kevyesti vatkaten. Lisää loppu maito, sokeri, suola, leivinjauhe sekä kardemumma. Sekoita hyvin. Anna pannaritaikinan vetätyä rauhassa puolisen tuntia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Heitä uunivuoan pohjalle muutama nokare voita ja laita vuoka uuniin. Odota, kunnes voi on kokonaan sulanut ja alkaa hieman kuplia. Ota vuoka uunista ja kaada taikina vuokaan. Paista pannaria uunissa 25-30 minuuttia.

Nauti omenahillon ja sokerin kera.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

Follow @hellajahoukutus