Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Uskomattoman helppo Caesar-kastike



Onko sinullakin jäänyt joskus Caesar-kastike tekemättä sen takia, että olet kuvitellut sen olevan liian vaikeaa / edellinen kokeilusi on mennyt metsään (ja reilusti) / pelkkä ohjeen lukeminenkin on saanut sinut jännittämään, että miten pienenä nauhana se öljy oikeasti pitää sinne joukkoon vatkata?

Minulle kaikki oheiset tapaukset ovat tuttuja. En tiedä, millainen poropeukalo oikein olen, mutta yksikään Caesar-kastikkeeni ei ole aikaisemmin onnistunut. Kastikkeet ovat näyttäneet lähinnä epämiellyttävältä mönjältä, mausta puhumattakaan. Luulin jo olevani ikuisiksi ajoiksi tuomittu valmiscaesarkastikkeiden suurkuluttajaksi, kunnes löysin Soppakellarin Caesar-kastikeohjeen. Ohjeen, jolla Caesar-kastike ei voi epäonnistua.

Olkaapa hyvä, välitän ilosanoman eteenpäin! :)


Caesar-kastike

(reilu satsi)

1 kananmuna
2,5 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 rkl vettä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl Dijon sinappia
2-3 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
0,5-1 rkl kapriksia
mustapippuria
suolaa
Kaprikset voit halutessasi toki korvata parilla silputulla anjovisfileellä, mutta minusta tämän ohjeen juju on juuri se, ettei tarvitse kikkailla niiden anjovisten kanssa vaan vastaava suolainen efekti syntyy kapriksista. Ja sopii myös kala-allergikoille!

Yksinkertaistakin yksinkertaisempi valmistusohje on siis seuraava:

Laita kaikki ainekset kapeaan, korkeaan astiaan. Sekoita sauvasekoittimella koko satsi sekaisin kunnes koostumus on kermaista ja kastike saa vaalean värin. Valmista on! Anna levätä hetken jääkappissa, jotta maut tasoittuvat.

Siis voiko näin simppeliä olla?! Iso kiitos vielä Soppakellarille tästä mahtavasta ohjeesta, tulevaisuuteeni Caesar-kokkina on pelastettu :)
QuickEdit
Mona
30 Comments
Share :

30 kommenttia:

  1. Juuu, olinkin ottanut ottanut tämän Soppakellarin blogista talteen ja VANNONUT että kokeilen sitä. Täytyypä siis ryhtyä tuumasta toimeen :) kiitos kun muistutit!

    Olisikohan nyt vihdoin ne valmiiden caesar-kastikkeiden aika ohi?

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä, caesar-fanina täytyy kokeilla ehdottomasti! Valmiskastikkeista ei ole vielä oikeasti hyvää löytynyt.

    VastaaPoista
  3. Kiva, että tämä "osui ja upposi". Tämä on niin mahtava kastike, että on ilo viedä sitä eteenpäin. :) Ei siis ole alkuperäisesti mun resepti, vaan Hannalta / Gurmee.net. Minäkin siis "viestinviejänä" täällä blogistaniassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä upposi juu! Aina olen ihmetellyt, että miten sen kastikkeen tekeminen VOI olla niin hankalaa, mutta enpä ihmettele enää. Kiitos sinulle ja Gurmeen Hannalle :)

      Poista
  4. Hei! Googlaamalla osuin teidän reseptiinne, jota kokeilin. Sen tuloksena söimme parhainta cesar-salaattia:) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, mahtavaa että löysit reseptin ja kastike maistui! :)

      Poista
  5. Joo on helppo, luulin kans vaikeeks.....Jaakko

    VastaaPoista
  6. Loistava kastike, kiitos. Ehdottomasti tuo kokonainen rkl kapriksia niin tuli just hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! Kaprikset sopii kyllä tähän just hyvin, tuo sopivasti makua.

      Poista
  7. Hyvää tuli! Mietin tässä, että mitenkähän kauan tuo säilyy hyvänä lasipullossa jääkaapissa, siinä kun on kuitenkin tuota raakaa kananmunaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! En osaa ihan varmaksi sanoa, en muutamaa päivää kauempaa sitä ehkä kuitenkaan säilyttäisi.

      Poista
  8. Kiitos hyvästä kastikereseptistä, se toimi meidän rapujuhlilla loistavasti! ;)

    https://ssiiri.wordpress.com/2014/10/08/hilpeat-rapujuhlat-2014/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, mahtavan kuuloiset rapujuhlat ja tarjoilut teillä! Mums :P Kiva, että kastike maistui!

      Poista
  9. Argh Kaikki nama vuodet ilman tietoa. Kiitos!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kaikki nämä vuodet ilman onnistunutta itse tehtyä caesarkastiketta, sanos muuta! Onneksi nyt on luottoresepti matkassa mukana :)

      Poista
  10. hei,

    Ihanko koko kananmuna eikä pelkkää keltuaista?

    -Nni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi anteeksi Nni, kommenttisi on ihan mennyt ohi enkä ole huomannut siihen vastata! Kyllä, koko kananmuna laitetaan.

      Poista
  11. Järjettömän hyvää soosia tuli! Syötiin salaatin kanssa ja loput menee kanaleivän väliin iltapalaksi.
    Iso kiitos tämän jakamisesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että upposi teilläkin, on tää vaan hyvä kastike! :)

      Poista
  12. Ihan kiva soossi, mutta ei tämä ole Caesaria nähnytkään. Caesar-kastikkeen juju on nimittäin juuri se kala eli sardelli (englanniksi anchovy). Anjovis - jonka mainitset kapriksen vaihtoehdoksi - on säilöttyä, maustettua kilohailia. Hieman tarkkuutta, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitänee vaatia tarkkuutta melko monelta reseptinlaatijalta, sillä netti ja suomalaiset ravintolat ovat pullollaan anjovista sisältäviä Caesar-kastikkeita. Saatat olla aivan oikeassa sen ihka alkuperäisen Caesar-kastikkeen ainesosista, mutta itse kannatan soveltavaa ruoanlaittoa - nimenkin kustannuksella.

      Poista
  13. Moikka! Kiitos reseptistä! Mietin että voiko tätä kastiketta tehdä ilman kananmunaa tai voiko kananmuna korvata jollain muulla? Mukavaa iltaa, t.M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi M! Nyt en osaa kyllä tuohon oikein sanoa. Tuo kanamuna on aika tärkeä osa tällaisissa majoneesi-tyyppisissä kastikkeissa, joten melko löysäksi ja öljyiseksi jää kastike ilman sitä. Eli koostumus muuttuu kyllä täysin.

      Poista
  14. Olen aina tehnyt 'vaikeamman version'. Nyt löytyi hyvä ja helppo resepti! Erinomainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että tykkäsit! Kyllä se on hyvä välillä mennä sieltä mistä aita on matalin, ainakin ruoanlaitossa. :)

      Poista
  15. Itse olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että kutsuakseen kastiketta caesar-kastikkeeksi, siinä kuului olla anjovista/sardellia. Se on kastikkeen olennainen makuosa. Muuten on kyseessä kaprismajoneesi tai aioli. Ei aioliakaan voi kutsua aioliksi, jollei siinä ole valkosipulia. Epäilemättä loistava kastike toki (rakastan kapriksia!), mutta ei caesar.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin, itse en ole niin tarkka näiden nimitysten kanssa. Minusta on vaan hauska, kun on sovellettuja reseptejä ja samojen nimitysten alta löytyy erilaisia versioita. Eihän tämä mikään aito ja alkuperäinen caesar-kastike ole, mutta minusta makumaailma menee hyvin yksiin caesarin kanssa vaikka anjoviksen kapriksilla korvaakin. Pääasia että on hyvää!

      Poista
  16. Mitä ihmettä teen väärin! Teen ohjeen mukaan, mutta paksua en saa aikaiseksi vaikka kuinka vatkaisin! Sauvasekoitin vaan kuumenee. Tein 2 peräkkäin ja sama homma molemmissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua! Voisiko johtua lämpötiloista? Varmista, että tuotteet ovat huoneenlämpöiset (erityisesti kananmuna ja öljy), ihan rauhallinen sauvasekoittimella surrutus pitäisi riittää.

      Poista
  17. jaahas perjantaina kokeilen mutta ehdottomasti anjoviksella itse suosin blenderiä. luin mä noita muitakin mutta tää oli uskottava.osassa ohjeita ei ollut vs:ää lainkaan mutta oon kyllä töissä laittanut ja se toimii.. no siitä niinkauan aikaa kun kyseistä tehnyt että ei riskejä vaan katsellaan täältä muistinvirkistykseksi.

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus